ÇORDEF’in başka kurumlarla yapılacak çalışmaları kurumsallık bilinciyle resmi yazışmalarla yürüttüğü ve sosyal medya gibi kişisel kanallar üzerinden çalışma yapılmadığının vurgulandığı Başkan Cemil Yaşkabak imzalı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Sosyal Medya üzerinden federasyonumuzun bilgisi dışında merhum Başkanımız Süleyman Gökçe’nin ismi kullanılarak yapılan bazı paylaşımlar nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.
Federasyonumuzun Kurucu Başkanı Süleyman Gökçe, ani bir kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılmıştır. Hepimizi derinden yaralayan bu hadisenin ardından Merhum Başkanımıza saygı göstermek ve onun hatırasını yaşatmak adına federasyon olarak anma günleri düzenlenmiş ve Mevlid-i Şerif okutturulmuştur.
Merhum Başkanımızın anısına yapılan bütün çalışmalar ailesinin uygun gördüğü ölçülerde yürütülmektedir.
Sosyal Medya üzerinde federasyonumuzun bilgisi dışında ve Gökçe ailesinin izni olmadan Merhum Başkanımızın isminin “Çorum’da bir caddeye verilmesi” yönünde bir kampanya başlatıldığı görülmüştür.
Çorum Dernekler Federasyonu; her konuda çalışmalarını resmi kanallar üzerinden ve yetkililerle diyalog çerçevesine yürütmekte olup, Merhum Başkanımız ile ilgili yapılacak çalışmalarda ise önce ailesinin görüşüne başvurulmaktadır. Bu konuda federasyonumuzun ve her hangi bir üyemizin sosyal medya üzerinden bir çalışması bulunmamaktadır.
Çorum Dernekler Federasyonu, resmi yükümlülüklere kurulmuş bir kuruluş olduğunun bilincinde olup sosyal medya ve benzer kişisel kanallarda çalışma yürütmemekte, bağlı olduğu tüzük çerçevesinde kurumsal çalışmalar gerçekleştirmektedir.
Merhum Başkanımızın isminin Çorum’da bir caddeye verilmesi konusunda yapılacak çalışma, sosyal medya üzerinden değil, ilgili kurumlarla yazışmalar çerçevesinde yapılması gerekmekte olup öncelikle Gökçe ailesinin onayı gerekmektedir.
Bu konuda sosyal medyada başlatılan kampanyayla ilgili Yönetim Kurulumuzun ve Gökçe ailesinin bilgisinin bulunmadığını saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim