19 Şubat Perşembe günü evdeki çöpü dökmek için dışarı çıkan Boztepe, bir daha da geri dönmedi. Yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü yaşlı adamı bulmak için arama çalışması başlattı. Polis kayıp şahsın eşkâl bilgilerini mesaj atarak  gören ya da yerini bilenlerin hemen 155 polis imdat hattını aramalarını istedi. Aradan geçen 15 güne rağmen Haydar Boztepe ‘ye ulaşılamadı.

DALGIÇLAR ARAMA ÇALIŞMASI YAPTI

Polis, Boztepe’ye ait cep telefonundan İskilip yolu üzerinde bulunan Obruk barajından telefon sinyali alması üzerine,  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri bölgeye gönderildi. Baraj bölgesine giden dalgıçlar arama kurtarma çalışması yaptı. Ancak her hangi bir ize rastlamamağı için arama çalışmaları sonlandırıldı.

“NE OLUR BABA EVE DÖN SENİ ÇOK ÖZLEDİK”

15 gündür kendisinden haber alamayan Haydar Boztepe’nin oğlu Berkan Boztepe’de Hem polisin, hem jandarmanın hem de kendilerinin babasını bulmak için çalışma yaptıklarını söyledi.  Boztepe ; “ Babam emekli, bağ ve bahçe işlerini çok severdi. Kaybolduğu gün evdeki çöpü atmak için sokağa çıkmış, bir daha da dönmedi.  Bir sağlık problemi yoktu. Hem polis hem de jandarma ekipleri babamı arıyor. Bizde yakın illere giderek arama yaptık. Şuana kadar hiçbir ize rastlamadık. Ben buradan babama seslenmek istiyorum. Canım babam seni inan hepimiz çok özledik. Sensiz olmuyor. Ne olur evine dön. Sen kaybolduğun günden beri hiç kimsenin gözüne uyku girmez oldu. Seni çok seviyoruz” dedi. Boztepe babasını gören ya da yerini bilenlerin güvenlik güçlerine bildirilmesi istendi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim