Çorum’da su sıkıntısı yaşanmaması için yeni içmesuyu kaynakları bulmanın yanında mevcut kaynakların rehabilitesi için de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “1977 yılında tamamlanan ve hizmete sunulan Çomar Barajı 37 yıldan beri şehrimize hizmet veriyor. Çomar Barajı'nı tekrar içmesuyu barajı haline getirmek için çalışmalarımıza başladık. Baraj güvenliği de dikkate alınarak 200.000 m3 rüsubatın temizlenmesini hedefleniyoruz. Yapılan çalışmalarla birlikte barajın ömrü de 13 yıl daha uzamış olacak” dedi.
Çomar barajında yapılacak olan rüsubat çalışmaları hakkında bilgeler veren Başkan Külcü, baraj dibinden çıkarılacak çamurun kurumaya bırakılacağını, daha sonra ise çıkan malzemenin yapılacak analizler sonucunda ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılacağını vurguladı. Çalışmaların, makinelerin sağlıklı çalışabilmesi ve iş güvenliği açısından gündüz yapılacağının altını çizen Külcü, yarın yapılacağını ve ihaleyi alan firmanın dip temizliği işini 180 günde tamamlayacağını kaydetti.

TÜRKİYE’DEKİ İLK UYGULAMA
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çomar Barajı’nda uygulanacak olan dip temizliği çalışmasının Türkiye’de ilk kez yapılacak bir çalışma olduğunu söyledi. İçmesuyu kaynakları içerisinde daha önce böyle bir çalışmanın Türkiye’de yapılmadığının altını çizen Külcü, “Çomar Barajı’nda daha önce Haliç’te yapılan çalışmanın benzeri yapılacak.İçmesuyu kaynakları konusunda ise Türkiye’de ilk defa öyle bir çalışma yapılacak. Koçhisar Barajı’ndaki çalışmamız tamamlandıktan sonra Çomar Barajı’nın etrafı rekreasyon alanı olacak. Çomar Barajı’nın etrafı Kentpark’tan sonra Çorum’un en büyük rekreasyon alanı haline gelecek.” dedi.
Editör: TE Bilisim