İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi Tıp ve Mühendislik Fakülteleri arasında yapılan protokol kapsamında uygulanan proje ile ilçelerde bulunan 142 okulda toplam 840 öğrenciye Çölyak taraması yapılacak.

İlçe proje yürütme sorumluları ile yapılan toplantıda sağlığın önemini ve sağlığa verdikleri desteği dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük,  “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerin görevi çocuklarımızın sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için gereken tüm tedbirleri tam ve zamanında almaktır. Bu çerçevede bugüne kadar konunun ilgili taraflarıyla çalışmalarımızı her zaman öncelikli olarak değerlendirdik. Gerek Üniversitemiz gerekse Tıp Fakültemiz devamlı surette yanımızda ve destekçimiz oldular. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın şahsında tüm akademik kadromuza, ayrıca ‘Okul Çağı Çocuklarında Çölyak Hastalığı Sıklığının Araştırılması’ projemizde taramayı yapan Yrd. Doç. Dr. Atakan Comba ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pediatri Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Atakan Comba ise projenin birinci etabında il merkezinde bulunan 74 okulda toplam 755 öğrenciye tarama yapıldığını belirterek, “Çocuklarımızdan 2 tanesi pozitif 15 tanesi şüpheli çıktı. Bu öğrencilerimizin kesin tanılama ve tedavi süreçleri Tıp Fakültesi hastanemiz tarafından takip edilmektedir. İlçelerimizde yapılan tarama testinde de pozitif çıkan öğrenciler olursa onların kesin tanılama ve tedavi süreçleri de üniversite hastanemiz tarafından yapılacaktır” ifadelerini kullandı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim