Kurulduğu günden beri Cumartesi günleri Terlemez İş Merkezi’ndeki Dernek ofisinde bir araya gelen üyeler, bu kez bayramlaşmak için buluştular.
Dernek Başkanı Hacer Kesici başta olmak üzere çok sayıda üyenin katıldığı bayramlaşma etkinliğinde konuklara glütensiz ürünler ikram edildi. Bu ikramlar arasında glütensiz baklava ve cipsler özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.
Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, Dernek çatısı altında ilk kez bir bayram buluşması yaşadıklarını belirterek, “Öncelikle tüm Çölyaklıların ve halkımızın bayramını kutluyorum. İlk bayram kutlamamızda bizlere eşlik eden tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çölyaklıların birbirlerine ve derneğimize destek olduğunu görmek, bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Kurulduğu günden beri bir taraftan resmi ziyaretler, hafta sonu organizasyonu, Üniversitemizle birlikte Çölyak toplantıları ve Çölyak günü etkinlikleri gibi faaliyetler gerçekleştirirken diğer taraftan da üyelerimize maddi manevi destek olmaya çalıştık. Birçok yeni tanı almış hastaya Çölyakla yaşam konusunda bir nevi hayat koçluğu yaptık. Ancak daha ulaşamadığımız birçok Çölyaklı var. Sizlerden ve Çorum'un güzide yerel basınından ricam bu kişilere ulaşmamızda ve derneğimize kaydolmalarında bize destek olmanız. Çölyakla ilgili toplumdaki farkındalığı artırıp tanı konulmamış kişilerin rahatsızlığından haberdar olmalarını sağlamalıyız. Halkımızın derneğimize destek olmasına ihtiyacımız var. Kapımız tüm Çölyak gönüllülerine açıktır.” diye konuştu. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim