Toplantıya Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam, Dernekler İl Müdürü Mustafa Bayrak ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açış konuşmasını Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Kesici yaptı. Çölyak hastalar için glütensiz beslenmenin büyük önem taşıdığını söyleyen Kesici, hastaların hayatı boyunca diyet yapmak zorunda kaldığını ve bu konuda kendilerine yardımcı olanlara teşekkür ettiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Zeki Gül de konuşmasında, glütenle ilgili en büyük sıkıntının ekmek olduğunu ifade ederek Çölyak hastalarının en çok glütensiz ekmek ve yiyecekleri bulmada sıkıntı çektiğini söyledi. Belediye olarak şimdilik bu ihtiyaca cevap verebilmek için il dışından glütensiz ekmek getirdiklerini anlatan Başkan Gül, ileride bu ekmeği belediyenin de üretebileceğini ifade etti. Çorum Belediyesi olarak eğitimle ilgili üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Gül, “Başkasının dertleri ile dertlenmek bizim kültürümüzün gereğidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr.Süleyman Akif Yıldırım “Anne sütü ve çölyak”, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Dr. Öğr.Üyesi Atakan Comba “ Çölyak Hastalığı”, Çorum Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nden Pedagog Gül Ahlatcı Elmas “Çölyak hastalarının toplumdaki durumu”, Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi’nden Diyetisyen Elif Tomuk “Çölyak Hastalığında beslenme” ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi bölümünden Öğr. Gör. Glutensiz Şef Süleyman Engin de glütensiz yiyecekler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim