Türkiye’nin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren Çölyak dernekleri yöneticilerinin yer aldığı çalıştay, 19-21 Mayıs tarihleri arasında Bursa Çölyak Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil ve Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan’ın da katıldığı Çalıştay hakkında bilgi veren Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, “Çorum Çölyak Derneği olarak 3. Çölyak Çalıştayı’na katıldık. Çalıştay’a Türkiye’deki Çölyak Derneklerinden 19 tanesi ve glutensiz ürün üreten ve ithal eden firmalar katılım sağladı. Glutensiz ürün üreten ve ithal eden firma yetkilileri Ebru Erdoğan, Özgür Erdoğan, Kamuran Özmen ve Göksen Aksel ile Ege Glutensiz in sponsorluğunda bizleri misafir eden Bursa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Altay ve eşi Emine Altay’a, çok değerli yönetim kurulu üyeleri Mevlüt Haki ve eşi Rukiye Dalgiç’a ve 3 gün boyunca bizleri yalnız bırakmayan Bursa Çölyakla Yaşam Derneği’nin tüm üyelerine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Öte yandan Manisa ve Antalya’da gerçekleştirilen ilk iki çalıştayda alınan kararlar doğrultusunda, 3 Mayıs günü TBMM’ndeki tüm partilerin grup başkanları ve bazı milletvekillerinin ziyaret edilerek Çölyak hastalarının sorun ve taleplerinin aktarıldığını belirten Hacer Kesici, “4 Mayıs’ta Meclis’teki tüm partilerin desteğini alarak verilen önerge ile çölyakın sebep ve sonuçlarını araştırmak üzere komisyon kurulmasına karar verildi. Bu gelişme tüm çölyaklıları çok mutlu etti.” dedi.

CERİTOĞLU KURT’A TEŞEKKÜR VE ROZET

Hacer Kesici, komisyon kararının alınması üzerine çalıştaya katılım sağlayan dernekleri temsilen Bursa ve Manisa Dernek başkanlarının Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u da ziyaret ettiklerini belirterek, “2012’de TBMM’de ‘Çölyak Farkındalık Etkinliği’ yapmış olan vekilimize tüm dernekler adına teşekkür edildi, komisyon çalışmalarında desteği istendi ve kendilerine dernek rozeti takıldı. Sayın Ceritoğlu Kurt’un Çölyak hakkında yaptığı çalışmalar ve derneğimize desteği bizleri çok mutlu etmiştir.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim