Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nde çölyaklı üç çocuk için kontenjan ayrılması dolayısıyla Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, programa dâhil olan çocuklar ve aileleriyle birlikte Rektör Alkan’a teşekkür etti.

Başkan Hacer Kesici, kurulduğu günden beri Çölyak Derneği’nin Üniversite ile sürekli işbirliği hâlinde çeşitli etkinlik ve projelere imza attığını belirterek, HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nde yer alan çocukların bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılımlarının yanı sıra etkinlik süresince hazırlanan glütensiz yemek mönüleri sayesinde arkadaşlarıyla birlikte toplu bir şekilde yemek yemelerine olanak sağlanmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Gösterilen hassasiyetin ve yapılan etkinliğin çölyaklı bireyler için çok önemli olduğunu vurgulayan Kesici, desteklerinden ötürü Rektör Alkan’a teşekkür etti.

Rektör Reha Metin Alkan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitelerin yapmış olduğu çalışmalar ve projelerle bulunduğu şehrin ve bölgenin her anlamda gelişmesine katkı sağlayarak, bir lokomotif görevi üstlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ülkemizde sık görülen çölyak hastalığı ile ilgili bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Üniversite’nin çok sayıda çalışmaya imza attığını hatırlatan Alkan, Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen HİTÜ Çocuk Üniversitesi’ne kura ile 90 öğrenci alındığını ve sosyal sorumluluk kapsamında ise 10 öğrencinin kura dışı programa kabul edildiğini söyledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim