Ziyarette Dernek Başkanı Hacer Kesici, Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak ve yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Özden ve Sıddık Veldet yer aldı.
Çorum Çölyak Derneği (ÇÇD) Başkanı Kesici konuşmasında, sağlık idarecilerinin derneğe gösterdiği ilgi ve katkının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Çölyaklıların özellikle tanı konulması ile başlayan süreçte sağlıkçılara her zaman ihtiyaç duyduğunu anlatan Kesici, Çorumdaki doktorlardan özelliklede Pediatrik Gastroentoroloji Uzmanı Dr. Atakan Comba’dan bu konuda önemli hizmetler beklediklerini söyledi. Çölyak hastalığının bir yaşam biçimi ve çok büyük maddi ve manevi zorluklar içerdiğini belirten Hacer Kesici, “Çölyaklıların karşılaştıkları bu zorlukları aşmasında derneğimizin faaliyetleri güzel katkılar sağlıyor. '9 Mayıs Dünya Çölyak Günü' kapsamında bazı organizasyonlar hazırlıyoruz. Siz ve personelinizi ilerleyen günlerde kesinleştireceğimiz bu etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ömer Sobacı da; Çorum'da böyle bir derneğin kurulup vatandaşlara hizmet vermesinden mutluluk duyduğunu kaydetti. Çölyak’ın gluten alerjisi olduğunu ve ömür boyu süren bir rahatsızlık olduğunu dile getiren Sobacı, Çölyaklıların sağlıklı kalabilmek için diyetlerine çok önem vermeleri gerektiğini kaydetti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim