Büro Memur-Sen’in “Diriliş Sürecinde Sendikal Duruşumuz” temasıyla düzenlediği bölge toplantılarının üçüncüsü Çorum’da yapıldı. Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Genel Başkan Yardımcıları Metin Yılancı, Bekir Turhan, Yıldırım Akbaba, Turan Çetinkaya, Feyim Bingöl, Şube Başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda gündeme ve 4’üncü Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Genel Başkan Vecdi Yanbaz, Memur-Sen ve Büro Memur-Sen’in her zaman ülkesinin ve milletinin yanında yer aldığını söyledi. Genel Başkan Yanbaz, Türkiye’nin ilerlemesine, milletin refah seviyenin artırılması engel olmak isteyenlere karşı her zaman dimdik ayakta durduklarını vurguladı.

COĞRAFYAMIZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Yanbaz, “Bu ülkede yaşanan darbelerde, 12 Eylül’de 28 Şubat’ta sendikalar, sivil toplum kuruluşları üzerine düşen görevi yerine getirmedi. O yıllarda başka sendikalar gücü olmasına rağmen darbeye karşı durmadı. O süreçte bizim darbeye dur diyecek gücümüz olmamasına rağmen milleten yana duruşumuzu ortaya koyduk. Sonraki süreçte Memur-Sen olarak güçlendik, Türkiye’de ve dünyada önemli roller üstlenmeye başladık. Bunun en büyük göstergesi de 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi olmuştur. 15 Temmuz’da tüm teşkilatımız ve 1 milyona yakın üyemizle alanlara çıkarak, hain darbe girişimine dur dedik. Darbe sevenlerin heveslerini kursaklarında bıraktık. Ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmasına izin vermedik. Sivil toplum zemininde bugün sahip olduğumuz güven, çeşitliliğe, etkinliğe, imkan ve fırsatlara 1960'da, 71'de, 80'de ve 28 Şubat'ta sahip olabilseydik Menderes’i idamdan, gençlerimizi ve çocuklarımızı darbeler tarihi okumaktan kurtarabilirdik. Bugün nitelik ve nicelik olarak çok güçlüyüz. 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara asla izin vermeyeceğiz. Ezanlarımızın susmasına, bayrağımızın göklerden inmesine, demokrasimizin sekteye uğratılmasına müsaade etmeyeceğiz. Coğrafyamız üzerinde oynanan oyunlara da izin vermeyeceğiz. Her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

EN KAPSAMLI TOPLU SÖZLEŞME

Geçtiğimiz ay yapılan 4’üncü Dönem Toplu Sözleşme sürecine değinen Yanbaz, toplu sözleşmenin başlangıcından imzalandığı gün olan 21 Ağustos’a kadar büyük bir gayret gösterdiklerini kaydetti. Toplu sözleşmeye taşıdıkları tekliflerin kazanıma dönüşmesi için her türlü argümanı etkin bir şekilde kullandıklarının altını çizen Yanbaz, “Hükümet masaya 2018 yılı için yüzde 3+3, 2019 yılı için yüzde 3+3 zam teklifi ile geldi. Memur-Sen ve tüm sendikalar olarak bu teklife kapalıyız dedik. Verdiğimiz mücadele sonrasında iki yıl için kümülatif olarak yüzde 17,5 üzerinde uzlaşı sağladık. Süreç içerinde ortaya koyduğumuz duruş, devletin 27 Milyar TL ayırdığı bütçeyi 36 milyar dolara çıkardı. 4’üncü Dönem toplu sözleşme şimdiye kadar yapılan en kapsamlı toplu sözleşmedir” diye konuştu.

Toplu sözleşmede Büro Memur-Sen ve Memur-Sen olarak 258 kazanıma imza attıklarını hatırlatan Yanbaz, kazanımları karalamak isteyenlere tepki gösterdi. Yanbaz, “Toplu sözleşmeyi eleştirenler, Memur-Sen ve Büro Memur-Sen’in başarısını çekemeyenler, kamu görevlilerimizin haklarının ilerlemesini istemeyenlerdir. Geçmişte hiçbir kazanıma imza atamayanlar bugün kazanımlarımızı karalamaya çalışmaktadır. Bunlara söylenecek tek cümle, güneş balçıkla sıvanmaz. Kamu görevlilerimiz kimin ne olduğunu çok iyi bilmektedir. Büro Memur-Sen ve Memur-Sen olarak durmayacağız. Toplu Sözleşmeyi ülkemizin dört bir yanında kamu görevlilerimize anlatmaya, yeni kazanımlar üretmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları, Genel Başkan Yanbaz’ın ardından sekretaryalarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çorum Şube Başkanı Erdoğan Cengiz de toplantıda bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmalardan sonra Büro Memur-Sen eski Genel Başkan Yardımcısı Nail Uslu, sendikacılık faaliyetleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, şube başkanlarına sertifika verilmesiyle sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim