Çorum’da üretilen yöresel ürünlerin coğrafi işaretleme yoluyla değerlendirilmesi ve markalaşmasının önünü açarak, katma değer yaratılması konularında, bilgilendirme, geniş tabanlı bir farkındalık ve bilinç oluşturma amacıyla gerçekleştirilen “Coğrafi işaretleme ve Markalaşma” konulu panele Vali Ahmet Kara, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muzaffer Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Defterdar Ali Sormaz, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Aslan, kurum müdürleri, bazı ilçe kaymakamları ile çok sayıda davetli katıldı.
Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ve Vali Ahmet Kara birer konuşma yaptılar.
Panelde daha sonra Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar, “Dünyada ve Türkiye’de Coğrafi İşaretleme”, Prof. Dr Mitat Şahin “Coğrafi İşaretleme Süreci ve Kullanımı”, Nilhan Aras “Coğrafi İşaret Ürünleri ve Metro” ve Evren Alankuş “Coğrafi İşaretlerin Önemi ve Faydaları” konulu sunum yaptılar.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim