Çorum’un bir anlamda sanat ve turizm elçisi olan ÇOFSAD, bu kez Safranbolu Yörük Köyü ve Amasra gezisi ile ülkemizin fotoğraf hafızasına yeni fotoğraflar ekledi. Geçtiğimiz haftasonu Safranbolu-Amasra fotoğraf gezisi için yola çıkan ÇOFSAD, Karabük şehrinin şirin Yörük Köyü’nde sabah kahvaltısı yaptı.
Köyün sakinlerinin geleneksel konukseverliği ve güleryüzü ile güne neşeli bir kahvaltı ile başlayan ÇOFSAD üyeleri, köyde küçük bir fotoğraf safarisi yaptıktan sonra, Karadeniz’in en güzel ilçelerinden Amasra’da fotoğraf çekimlerine başladı. Gün içinde Amasra fotoğrafları çeken üyeler, Amasra’nın ünlü günbatımını yakalayarak çekimlerini bitirip, Safranbolu’da geceyi geçirmek üzere yola çıktılar. Safranbolu çekimine pazar sabahı kahvaltısından sonra başlayan ÇOFSAD üyeleri, gezilerine Tokatlı Kanyonu, Cam Teras ve Bulak Mencilis Mağarası ile devam ederek, güzel bir yemek ve ünlü Eski Çarşı gezisinden sonra, fotoğraf, hediyelik eşya ve güzel anılarla Çorum’a döndüler.
Bir taraftan fotoğraf sanatının ilimizde yaygınlaşması, diğer taraftan fotoğrafladıkları yerlerle tarih ile doğal güzelliklere yolculuk yapan ÇOFSAD yönetimi, aynı zamanda Çorum’un tanıtımına da katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, fotoğraf sanatına aşık ve bu sanatı öğrenmek isteyen herkesi derneklerine davet etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim