22 Kasım 2015 de yapılan Olağan Genel Kurul toplantısı ile yeni yönetimini belirleyen ÇOFSAD, bayrağı Şükrü Ağbal’a teslim etti.
Yeni yönetim kurulu olarak Dernek Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Şükrü Ağbal, Başkan Yardımcılığı’na Meftun Yerli, Saymanlığa Hakan Nergisli, Sekreterliğe Ali Rıza Nergisli, Yönetim Üyeliğine Ferhat Parlak seçildi.
Genel kurul toplantısı sonrasında konuşan Şükrü Ağbal, öncelikle derneğin kurulma aşamasından bugüne kadar özveri ile çalışan önceki başkan Gürkan Yağmur’a ve geçici yönetim kuruluna teşekkür etti.
Fotoğrafın tüm dünyada ortak dil olduğunu ve fotoğraf dilinin en güçlü anlatım şekli olduğunu belirten Ağbal, “Şehrimizi, coğrafyamızı, kültürümüzü, tarihimizi tüm dünyaya tanıtmak için en güçlü ve en kolay araç fotoğraftır” dedi.
Kuruluşundan beri Çorum’un ve Türkiye’nin değişik bölge ve şehirlerinde fotoğraf ve kültürel amaçlı gezilerin düzenlendiğini, 29 Kasım 2015 Pazar günü kalabalık bir fotoğraf grubuyla Kayseri ve çevresindeki tarihi mekânları fotoğraflayacaklarını belirten Ağbal, 2016’da bu aktivitelerin devam edileceğini söyledi.
Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da çalışmaların olacağını ifade eden Ağbal, şehrimize okumak için gelen üniversiteli arkadaşların da hem fotoğraf alanında kendilerini geliştirmeleri hem de mezun olduklarında hafızalarında şehrimize ait güzel izlerle ayrılmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
ÇOFSAD başkanı Şükrü Ağbal, 2016’da üye sayısının çok artacağını, fotoğrafa, doğaya, tarihe meraklı herkesi Yeniyol mahallesi Gazi 14. Sokak No: 3/5 adresindeki ÇOFSAD dernek binasına davet ederek [email protected] veya https://www.facebook.com/groups/cofsad/ adreslerinden de iletişime geçilebileceğini bildirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim