Seminer konusu hakkında bilgi veren Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu, “Bahçeşehir Koleji olarak Türkiye’de kaliteli eğitimi yaygınlaştırmak için ‘güçlenerek büyümeyi’ hedeflediğimiz yolculuğumuzda eğitim içerik ve uygulamalarımızı çeşitlendirip zenginleştirerek öğrencilerimize daha faydalı olma gayretimiz hız kesmeden devam ediyor” dedi.

Yapılan seminerle Bahçeşehir Kolejlerinde uygulamakta olan STEM+A, Kodlama-Robotik, Kişiye Özgü Öğrenim Modeli, Master 6 ve daha birçok yeni nesil eğitim modelleri ile geleceğin tam donanımlı bireylerini yetiştirmeyi hedefledikleri belirten Hastaoğlu, Bahçeşehir Koleji olarak öğretmen, öğrenci ve anne babaların değişen ve gelişen eğitim yaklaşımları ve geleceğin dünyasına bugünden hazırlanması gerektiğini ifade etti. Hastaoğlu, Bahçeşehir Koleji olarak her bireyi bir dünya vatandaşı olarak hazırlamanın yanında yeni neslin farklılaşan dünyası hakkında bilgilendirmeyi bir görev bildiklerini dile getirdi.

“Nöro-Psikoloji Temelli Çocuk Eğitimi” konulu seminerde Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Elçin Gölbaşı; nöro-psikoloji anne babalara ne söyler, patron neden sağ beyindir, çocuğumla nasıl iletişim kurarsam beyin gelişimini desteklemiş olurum, eleştiri temelli eğitim beyni nasıl etkiler, çocuğumda istenmeyen davranışları değiştirmek için nöro-psikolojiden nasıl faydalanabilirim sorularını cevaplandırırken örnek vakalar ile beyin temelli ebeveynlik gibi daha birçok bilgiyi velilerle paylaştı.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Elçin Gölbaşı, her bireyin önemli olduğunu, her bireyin beyin yapı özelliği iyi belirlendiği takdirde başarılı olacağı alanların doğru belirlenerek daha doğru sonuca ulaşılacağı, bunda da anne babalara büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. Çocukların anne karnında korku duygusunu yaşadığını, bu nedenle de birçok davranışı kendini koruma ve güvende olma duygusuyla yaptığını ifade ederken, anne babaların çocukları ile doğru iletişim kurmalarının çok önemli olduğunu, bunda da dengenin iyi ayarlanması gerektiğini dile getirdi.

Seminer bitiminde velilerin özel soruları Dr. Elçin Gölbaşı tarafından örneklerle açıklandı ayrıca velilere hangi kaynaklardan faydalanabilecekleri konusunda bilgi verildi. Seminer sonunda Bahçeşehir Koleji Anaokul-İlkokul- Ortaokul Müdürü Hakan Şahindoğan ve Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu tarafından Dr. Elçin Gölbaşı’na teşekkür plaketi verildi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim