Çorum Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği Gönül Elçileri Projesi kapsamında Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı düzenlendi.
Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli ile koruyucu aileler ve davetlilerin katıldığı toplantıda, projenin amaç ve hedefleri ile ilgili bilgiler verildi.
Program Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara’nın selamlama konuşması ile başladı. 81 ilde devam eden Gönül Elçileri Projesi’ni çok önemsediğini belirten Kara, “Koruyucu ailelik meselesi toplumumuzun kanayan yarasına el atmış bir konu. Bu konu ile ilgili bizlere büyük görev düşüyor” dedi.
Dezavantajlı grup olarak nitelendirilen kesimin toplum içinde huzurlu bir yaşam sürmesi için daha çok proje üretilmesi gerektiğini söyleyen Mesude Kara, “Ülkemizde 8 milyon engelli vatandaş yaşıyor. Özellikle engelli çocuklarımızın dikkate alınmasını istiyorum. Sağlıklı çocuklarımızı engelli çocuklarımızla tanıştırmalı ve vicdani duygularının gelişmesini sağlamalıyız. Çocuklarımızı engelli çocuklarımızla yakınlaştırmak için projeler üretmeli ve onları sık sık ziyaret etmeliyiz” diye konuştu.
Programda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi psikoloğu Semanur Pehlivan da proje ile ilgili bir sunum yaptı. Gönül Elçileri Projesi başlatılmadan önce ilimizde 10 çocuğun 8 aileye verildiğini belirten Pehlivan, proje başlatıldıktan sonra ise 43 ailenin yanına 53 çocuğu yerleştirdiklerini söyledi.
Program, örnek koruyucu aile Nuran Akça ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öğretmenlerinden Ahmet Yakut’un sunumları ile devam etti.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim