Çocukları yarınlara hazırlayan öğretmen ve eğitim çalışanlarının haklı bir yorgunluk içinde olduğunu söyleyen Aydın, bugün bir dönemin değerlendirmesi olan karnelerin verileceğini sevinenlerin olacağı gibi üzülenlerin de olacağını anlattı.
Anne ve babaların çocuklarının başarı ya da başarısızlığında kendilerine de pay çıkarmaları gerektiğini anlatan Aydın, böyle durumlarda müspet davranılması gerektiğini ifade etti. Eğitim döneminin değerlendirilmesinin çocuklar, gençler ve aileler olduğu gibi eğitim çalışanları için de değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Selim Aydın, “2014-2015 eğitim öğretim yılı başında yaptığımız açıklamada eğitim- öğretimin kaosla başladığını söylemiştik. Ziller yine dertli çalacak demiştik. Endişelerimiz gerçekleşti. MEB Yasası ve ardından çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile birlikte MEB’de hız kazanan kadrolaşma furyası tüm illerde olduğu gibi ilimizde de oldu. Paralel yapılanmayı ortadan kaldıracağız diyerek yola çıkanlar MEB’de taş üstünde taş bırakmadı. Türk Eğitim-Sen üyesi okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları bilgi ve birikimlerine bakılmadan, liyakatleri göz önünde bulundurulmadan kıyıma uğradı. Sözde paralel yapıdan şikâyet edenler, MEB’de tetikçi müdürleri ile tamamen yandaş sendikaya mensup komisyon üyelerinin eliyle kendi adaletsiz ve ahlak dışı paralel yapısını oluşturdu” dedi. Siyasi ve ideolojik anlayışı iktidarla farklı olan sendikal tercihini başka sendikalardan yana kullananların bilgisi ve becerisi ne olursa olsun tasfiye edildiğini anlatan Selim Aydın, bunun adının MEB’de yönetici kıyımı olduğunu dile getirdi.
Öğretmenlere bu yıl, en geç önümüzdeki yıl rotasyon göründüğünü kaydeden Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, bu rotasyonun şartlarının yönetmelikle düzenleneceğini anlattı.
Politize edilmiş devlet memurluğu uygulamalarıyla parti devletine gidişin ayak seslerinin konuşulduğu bir dönemde, eğitim çalışanları olarak her türlü zorluğa rağmen yılmadan bıkmadan usanmadan hükümet memuru değil, devlet memuru olduklarını haykırarak çalışmaya devam edeceklerini belirten Aydın, devlet ve milletin devamı için, geleceğin teminatı olan çocukları, gençleri yarınlara hazırlayacaklarını söyledi.

SEYİT ALİ BÜYÜK’E KARNE
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün muhtemelen okullardaki karne törenine katılacağını anlatan Aydın, eğitim çalışanları temsilcileri olarak kendilerinin de Milli Eğitim Müdürü Büyük’e bir karne vereceklerini ifade etti.
Sene başında duyulan endişelerin sonuçlarının karnede karşılığını bulduğunu dile getiren Aydın, “İcazet aldığı sendika hariç diğer sendikalar ile iletişimi bozuk olan, en azından bizimle bozuk olan müdür bey çevre ile iletişimden başarısız olmuştur. Her şey şeffaf olacak, endişe etmenize gerek yok diyen müdür bey güven noktasında da başarısız olmuştur.
Yönetici görevlendirme sürecindeki tavır ve uygulamaları dikkate alındığında hakkaniyet gibi bir değerden yoksundur. Bundan dolayı karnesi kırıklarla doludur. Düzenlemiş olduğumuz karneyi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Aslında bu karneyi makamında takdim etmeyi isterdik fakat telefonlarımıza cevap vermeyen, iletişimi zayıf, makamını birilerinin emrine tahsis etmiş müdür beyin karnesini basın aracılığı ile paylaşmayı uygun bulduk” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim