İl Müftüsü Ahmet Akın ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Külcü, Kur’an kursunda “değerler eğitimi” alan 4-6 yaş gurubu çocuklarla sohbet etti. Çorum Belediyesi tarafından yaptırılarak İl Müftülüğü’ne tahsis edilen Kur’an Kursu’nda Külcü ve beraberindekiler, miniklere çeşitli hediyeler verdi.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle 4-6 yaş gurubu çocukların devam ettiği değerler eğitimi ağırlıklı eğitim faaliyeti yapan bir kurumu ziyaret ettiklerini belirten Külcü, “Belediye olarak şehrin değişik noktalarına Kur’an kursları yapıyoruz. Çocuklarımız ülkemizin, milletimizin, devletimizin geleceğidir. Onlar için ne kadar hizmet yapsak da yeterli olmadığını biliyoruz. Çocuklarımızı, bize ait olan değerlerle yetiştirmek gibi bir mecburiyetimiz var. Öğrenilecek olan bilginin doğru kişilerden ve doğru kaynaklardan öğrenilmesi lazım. Bu alan ihmal edilirse o boşluğu dolduran birileri mutlaka çıkıyor. FETÖ de işte böyle bir boşluktan ortaya çıktı” dedi.

Çorum Belediyesi olarak şu ana kadar 9 Kur’an kursu yaptıklarını, 6 tanesinin inşaatının ise devam ettiğini kaydeden Külcü, “2018’in sonuna geldiğimizde 15 Kur’an kursunu Müftülüğümüze teslim etmiş olacağız. Şu anda mevcut Kur’an kurslarında 649 evladımız eğitim görüyor. Biz bu yapılanları çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz” diye konuştu.

İl Müftüsü Ahmet Akın ise Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün din hizmetlerine katkısının büyük olduğunu belirtti. Akın, maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınmanın da önemli olduğunu dile getirerek, “Böylesine güzel Kur’an kurslarını bize tevdi eden Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Şu an bu kurslara yoğun bir ilgi var” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim