İsmail Kakaç İlkokulu’nda “Çocuğun okula uyumu, davranış kontrolü ve sorumluluk bilinci, anne-baba ile çocuğun etkili zaman geçirme becerisi, sağlıklı yaşam alışkanlıkları, uygun ve destekleyici anne-baba tutumları” konulu aile eğitim seminerleri düzenlendi.
Rehberlik Servisi’nin İsmail Kakaç İlkokulu’nda düzenlediği aile eğitimi seminerine çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Anne ve babaların yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, aile eğitimi çalışmalarına neden önem verildiğini açıklayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.
Çocuğun eğitiminde anne ve babaların desteğinin vazgeçilmez olduğunu belirten Özçakır, “ Uygun yaklaşımlarla ancak sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek, toplumsal bilince sahip bireyler yetiştirilebileceği düşüncesinden hareketle planlamış olduğumuz aile eğitimleri seminerinin ilkini yapıyoruz. Yıl içerisinde planlanan tüm eğitim faaliyetlerine bugün olduğu gibi ilgi göstermenizi ve katılımınızı bekliyoruz. Rehberlik öğretmenlerimize de bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Değişim küçük adımlarla başlar. Bu adım belki sizin için bir başlangıç, belki de çocuklarınız için büyük bir adım olacaktır” dedi.
Eğitimin kalitesinin artırmanın yolunun velileri de eğitime katmaktan geçtiğini ifade eden Özçakır, aile eğitimi faaliyetlerinin tüm yıl boyunca devam edeceğini belirterek velilerin eğitim faaliyetlerine katılmalarının çok faydalı olacağını söyledi.
Okul Müdür Yardımcısı Erkan Çelik ise, velilere düşünen, sorgulayan, geleceği planlayan ve kişilik sahibi başarılı bireyler yetiştirebilmek için anne babaların rol model olmaları gerektiğinin altını çizerek anne-baba olma sorumluluğu üzerinde bilgiler paylaştı.
Velilerin yoğun bir istekte bulunduğu ve katılım gösterdiği eğitim seminerinde okul rehberlik öğretmenleri Caner Turan ve Turabi Ağlamaz hazırladıkları sunumları paylaşırken, eğitim sonrasında talep eden velilere de danışmanlık hizmeti gerçekleştirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim