Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen “Dijital Bağımlılık-Alkol Dışı Madde Bağımlılığı” konulu konferans, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konferansa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd.Doç.Dr. Sinan Zehir ve hastane personeli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansta açış konuşmasını yapan Hastanesi Yöneticisi Yrd.Doç.Dr. Sinan Zehir, alkolün dışında günlük yaşamda bağımlılık yapacak çok şeş bulunduğunu ve bunlardan bazılarının telefon, televizyon, bilgisayar, oyun hatta komşuluk ilişkilerinin bile bu kategoriye girebildiğini anlattı.
Bağımlılık yapan şeylerin ihmallere neden olduğunu söyleyen Yrd.Doç.Dr. Sinan Zehir, özellikle bilgisayar ve telefonun bu bağımlılıkta üst sıralarda yer aldığını vurguladı. İnsan hayatındaki sohbetin karşılıklı “merhaba” dan ileri gitmemeye başladığını söyleyen Zehir, insanların birbirini hissetmediğini ve anlamadığını dile getirdi. Dinlenmek için gidilen yerlerde bile bu bağımlılıkların devam ettiğini ifade eden Zehir, çocukların dışarı çıkıp oynamaz hale geldiğini, insanların cihazları kontrol etmesi gerekirken, cihazların insanları kontrol eder duruma geldiğini vurguladı.
Bir kaza ya da sorun oluştuğunda çevredekilerin bu durumu çözmek yerine fotosunu çekip yayınlamanın peşine düştüğünü söyleyen Zehir, çocukları artık bilgisayarın yetiştirdiğini ve çocukları ekran karşısından almak gerektiğini ifade etti.
Sinan Zehir’in konuşmasının ardından Psikiyatri Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Ece Yazla Asafov madde bağımlılığı, Yrd.Doç.Dr. Emrah Karadere ise Teknoloji bağımlılığı konusunda katılımcılara bilgi verdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim