Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Haticea Külcü, kursiyerlere hitap ederken, “Aileleler, çocuklarının yetenek ve becerilerini ortaya çıkaracak eğiticiler istiyor. Ben de güvenle sizleri örnek veriyorum” dedi.

Ben sizlerden güvenle gururla bahsediyorum. Bu işin doğru elle yapılması bu şekilde eğitimden geçiyor. Artık böyle bu işlerin profesyonelce yapılması için kurslar açıyoruz dedi.

Çorum Belediyesi tarafından kurulan ve kentin 6 noktasında hizmet veren Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri’nde kadınlar hem öğreniyor, hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri’nde ilk kez olmak üzere, İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Çorum Belediyesi işbirliği ile İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde “evde çocuk bakımı elemanı” kursu açtı.

350 KİŞİDEN MÜLAKATLA 25 KİŞİ…

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği kursa 350 kişi başvurdu.

Yoğun talep üzerine mülakatla belirlenen 25 kişi 11 haftalık kursa başladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü ‘Evde çocuk bakımı elemanı’ kursunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, 0-6 yaş grubu çocukların eğitiminin büyük önem taşıdığına ve ailelerin çocuklarını iyi yetişmiş eğiticilere emanet etmek istediklerine vurgu yaptı.

“RUHUNU DA BESLEMEK GEREK”

Hatice Külcü, “Bir çocuğa bakmak sadece ona çorba içirmek, su içirmek ve altını temizlemek değil. Bir çocuğu beslemek ne kadar önemli ise onun ruhunu beslemek de o kadar önemlidir. Çocukların ve annelerin de en çok beklediği şey budur. Çünkü televizyonlardan çok gördük. Çocuklara şiddet uygulayan, yanlış ilaçlar veren kadınlar gördük.” dedi.

Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu ve İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi yöneticisi Fatma Sarıbay hazır bulundu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim