Geçen yıl Çorum Belediyesi’nin finanse ettiği bir proje çerçevesinde il merkezinde 40 civarında okula z kütüphane yapıldığını anımsatan Gül, “Kütüphanelere alınacak kitaplar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce oluşturulan kitap belirleme komisyonu tarafından hazırlanmış, ihalesi de Çorum Belediyesi tarafından yapılmıştır. İhaleyi kazanan yayınevi kitapları paketleyerek okullara göndermiştir. 88 bin adet olduğu belirtilen bu kitaplar okullarda teslim alınırken bazılarının Yavuz Bahadıroğlu, Kadir Mısıroğlu gibi gerici, sözde yazarların Kurtuluş Savaşının lideri ve devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyeti hedef alıcı yayınlarının olduğu görülerek sendikamıza temsilcilerimiz tarafından iletilmiştir” dedi.

Aynı gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçilerek durumun bildirildiğini kaydeden Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, “Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli duyarlılığı göstermiş yaptığımız bir dizi görüşme sonucu olayın detaylarını araştırdıklarını, bu kitapların komisyonun listesinde olmadığını, hemen toplatılacağını tarafımıza bildirmişlerdir.

İhaleyi gerçekleştiren Çorum Belediyesi’ne soruyoruz; komisyonun belirlediği listede bunmayan, hakaretler içeren bu kitapları okullara gönderen bu yayınevi ile ilgili adli bir işlem yürütecek misiniz? Bu yayınevi nereden cesaret alıyor?

Belediye’nin yapacağı işlemler bu olaydaki “samimiyetini” de gösterecektir.

Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak konu tarafımıza iletildiği andan itibaren gerekli duyarlılığı göstererek müdahil olduğumuzu, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyeti, Atatürk’ü, bilimsel, laik eğitimi hedef alan yayınlara maruz kalmaması için mücadelemizi sürdüreceğimizin kamuoyunca bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim