Ülke genelinde başlayan uygulama kapsamında Çorum’da Vali Necmeddin Kılıç, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Trafik ekipleri ve Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Ankara yolu üzerinde uygulamaya katıldı. Uygulama noktasında durdurulan otomobillerde bulunan çocuklar trafik polisi seçildi.

Çocuklara “Bu bayram ben de trafik polisiyim. Hatalı sürücüye kırmızı düdük” yazılı tişört, şapka giydirilerek düdük verildi ve aileleri de trafik kuralları konusunda uyarıldı. Aldıkları kısa eğitimde görevli polislerin uyarılarını dikkatle dinleyen çocuklar, anne ve babalarını kırmızı ışıkta geçmeleri, aşırı hız yapmaları veya telefonda konuşmaları halinde düdük çalarak uyaracaklarını söylediler. Sürücüler de uygulamadan memnun olduklarını belirterek özellikle çocukların trafik eğitimi almalarının gelecekte trafik kazalarının ve trafik kuralı ihlallerinin önüne geçmesi açısından yararlı olduğunu dile getirdiler.

Türkiye’nin son katıldığı savaş olan Kıbrıs Barış Harekatı’nda 2 bin şehit verdiğini hatırlatarak trafik kazalarında her yıl bu rakamın kat be kat üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini söyleyen Vali Kılıç, trafik kazalarını en aza indirmek veya bitirmek amacıyla başlanan uygulamanın önemini anlattı.

Uygulama sayesinde çocukların ailelerini uyaracağını söyleyen Vali Kılıç, 9 günlük bayram tatili için Çorum’da trafik ve güvenlik alanında tüm tedbirleri aldıklarını, bu akşam 17.00’den itibaren bayram bitene kadar özellikle karayollarında kazaları aza indirme adına ilave tedbirlerin hayata geçirileceğini, Ankara ve Samsun yolu girişinde sürücülerin durdurularak hem trafik akışının yavaşlatılacağını hem de sürücülere bazı konularda uyarılarda bulunulacağını, bu arada Çorum’u tanıtma adına leblebi, şeker ve kolonya ikram edileceğini dile getirdi.

Çorum’da bayram süresince Bin 600 polis, 750 Jandarma ekibinin görev yapacağını, Özel Harekat, Komando ve Terörle Mücadele ekiplerinin halkın can ve mal güvenliği için mesai gözetmeden çalışacağını ama bu mücadelede vatandaşa da görev düştüğünü belirten Vali Kılıç, “Milletimiz herhangi bir durumla karşılaştığında 155 veya 156 numaralı telefonlara bildirsinler. Güvenlik kuvvetlerine ne kadar çok yardımcı olursanız sorunlar o kadar en aza inebilir. Trafik ekipleri her zaman kusur arayıp ceza kesmez” diye konuştu.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da akşam saatlerinde “Hatalı sürücüye kırmızı düdük” kampanyası kapsamında Sungurlu ve Osmancık’ta düzenlenen uygulamalara katıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim