Saadet Partisi Eylül ayı İl Divan Toplantısı hafta sonu il binasında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, 2017-2018 eğitim öğretim döneminin başladığını kaydederek, Saadet Partisi olarak yeni eğitim döneminin öğrenci, veli ve öğretmenler için hayırlı olmasını diledi.

Gençliğin bir cevher olduğunu ve o cevheri işleyecek olanın da eğitim sistemi olduğunu belirten Cıdık, Türkiye’nin Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olduğunu, Türkiye’nin yaş ortalamasının 30’lar civarında iken, bu oranın Fransa’da 40, İtalya’da 43, Almanya’da 45’ler seviyesinde olduğunu dile getirdi. Sadece bu rakamların bile Türkiye’nin genç nüfus açısından sahip olduğu potansiyeli, zenginliği ortaya koymak için yeterli olduğunu anlatan Cıdık, bu zenginlikten yeterince yararlanılamadığını dile getirdi.

Eğitim sisteminin deneme tahtasına çevrildiğine işaret eden Faruk Cıdık, “15 yıldır ülkeyi aynı iktidar, aynı anlayış yönetiyor ama 15 yılda eğitimde 5 kere sistem, 6 kere bakan değişti. Değişen bakanların hepsi de bir önceki sistemi eleştirip, yeni bir sistem getireceğini söyleyerek göreve başladı. Sonuç olarak hepsi hüsran, hepsi hayal kırıklığı” dedi.

Son 15 yılda hiçbir öğrencinin başladığı sistemle okulunu bitiremediğini anlatan Cıdık, çocukların sınavlara hazırlanmaktan hayata hazırlanamadığını dile getirdi.

80 MİLYONUN KADERİ TEK BİR KİŞİNİN İNSAFINA BIRAKILAMAZ

Hükümetin en son “TEOG’da yanılmışız” dediğini anlatan Cıdık, Cumhurbaşkanın, sanki başkası getirmiş gibi, “Böyle şey mi olur” dedi ve TEOG’un kaldırılacağını açıkladığını ve bundan ne başbakanın, ne milli eğitim müdürünün ne de öğrenci ya da öğretmenlerin haberinin olmadığını ifade ederek, başkanlık sisteminin muhtevasına bu nedenle karşı çıktıklarını dile getirdi.

17 Milyon öğrencinin, 80 milyonluk ülkenin kaderinin tek bir kişinin inisiyatifine bırakılamayacağını söyleyen Faruk Cıdık, TEOG’un kaldırılmasına değil kaldırılış biçimine karşı olduklarını ifade etti.

Kuzey Irak referandumunda tarih yaklaştıkça gerilimin yükseldiğini belirten Faruk Cıdık, “Aslında bu referandumun yapılmaması konusunda bir konsensüs oluştu. İran bu referanduma karşı çıkıyor. Irak karşı çıkıyor. Suriye karşı çıkıyor. Türkiye karşı çıkıyor. Karşı çıkmayan tek ülke İsrail. O zaman bir kere değil, bin kere düşünmek lazım. İsrail bu desteği Kürt kardeşlerimizin iyiliği, selameti için değil kendi menfaati için veriyor. Çünkü İsrail için Kürt-Türk, Arap-Acem fark etmez.

İslam coğrafyası bölündükçe kendisini güvende hissediyor.

Bu referandumdan vazgeçilmelidir. Birlik ve beraberliğin çok ihtiyaç duyulan bir dönemde, böyle bir girişim İslam âlemine değil, Irkçı Emperyalizmin emellerine hizmet eder ancak bu gerçeklere rağmen Kuzey Irak’taki referandumun bir savaş çığırtkanlığına dönüştürülmesini de doğru bulmuyoruz. Bu süreç, karşılıklı tehdit ve meydan okumalarla değil sağduyu ve diyalogla yönetilmelidir. Bölge zaten çok kritik bir dönemden geçiyor. Böyle dönemlerde yapılması gereken, yangına körükle gitmek değil aklı selimi ön plana çıkarmak olmalıdır.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim