Hafta sonu Veteriner İşleri Müdürlüğü bahçesinde 2-12 yaş arası çocuklar için gerçekleştirilen etkinlikte, minikler at binip gönüllerince eğlendi.

Cumartesi ve Pazar günleri, 14:00 ile 18:00 saatleri arasında ücretsiz şekilde düzenlenen etkinlik boyunca çocuklar ayrıca Pony cinsi atları elleriyle besleme şansı yakaladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, çocukların yaz tatillerini daha eğlenceli hâle getirmek amacıyla daha önce de Midilli atlarını Çorum’a getirdiklerini anımsatarak, “Minik yavrularımızı bu kez de Pony atları ile buluşturarak onların farklı ve güzel anlar yaşamalarını istedik. Yaklaşık 2 bin öğrencimizin bu etkinliğe katılmasını hedefliyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli hayvanları da çocuklarımız yıl içerisinde istedikleri zaman gelip görebiliyor, onlarla vakit geçirebiliyor. Vatandaşlarımızın çocuklarını her zaman buraya getirip hayvan sevgisini çocuklarına aşılamalarını temin etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

BİNİCİLİK TESİSİ’NDE YIL BOYU PONY ATLAR OLACAK

Pony atları ancak yılda bir kez Çorum’a getirebildiklerini belirten Ahmet Yabacıoğlu, “Allah nasip ederse Binicilik Tesisimizin ihalesini 13 Ağustos Pazartesi günü yapacağız ve orada Pony ve Midilli atlarla çocuklarımıza yıl boyu hizmet vereceğiz.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim