Sungurlu MYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü tarafından gerçekleştirilen kursa 30 ilköğretim öğrencisi katılırken, öğrenciler kurs süresince yazılım-kodlama eğitimi aldı. Kursu başarıyla bitiren çocuklara Kaymakam Osman Beyazyıldız, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’nun katılımları ile sertifikaları verildi.
“ÇOCUKLAR İÇİN YAZILIM” EĞİTİMİ ÇORUM’DA DA VERİLECEK
Sertifika törenine katılan Rektör Alkan, yazılım eğitiminin ilköğretim seviyelerinde başlamasının çok doğru bir çalışma olduğunu, bundan dolayı Sungurlu Meslek Yüksekokulunu tebrik ederek, ülkemizin yazılım hedefleri için bu eğitimin gerekli olduğunu ve yaygınlaşması için Çorum merkezde de bu kursun açılmasını istedi.
Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr.Kubilay Karacif ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Yazılım alanında yetişmiş elemanlarımızın olması ülkemiz açısından hem ekonomik hem de stratejik anlamda çok önemlidir. Katma değeri çok yüksek olan yazılım ürünleri ile gerek bireysel gerekse ülke bazında ekonomik olarak ciddi kazançlar sağlayabiliriz. Ülke olarak 2023 yılında 10 milyar dolar yazılım ihracatı hedeflemekteyiz. 2023 yılına kadar bir milyon yazılımcıya ihtiyaç olacağı belirtilmektedir. Stratejik anlamda ise bugün ürettiğimiz birçok ürünün yazılımlarını ülkemiz dışından satın almaktayız. Gerek savunma sanayinde gerek diğer sektörlerde ülke olarak kendi yazılımlarımızı yapabilmemiz stratejik olarak dışa bağımlılığımızı azaltacaktır. Bu sektörü geliştirmenin yolu da yazılım eğitimin küçük yaşlarda verilmesidir. Çocuklar için Yazılım eğitimini planlayıp başlattığımız süreçte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık, konunun önemine dikkat çekmiş, ülkemizin acilen 70.000 yazılım uzmanına ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacın önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini, yazılım-kodlama derslerinin liselerde, hatta ilköğretimde zorunlu ders olması gerektiğini belirtmiştir.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim