Laboratuvarın açılışına Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve okul yöneticileri katıldı.

Açılış öncesi konuşan okul müdürü Halit Güneş, açılan Robotik Ar-Ge Laboratuarı’nda öğrencilere robotik kodlama ve 3D tasarım eğitimi verileceğini ifade etti.

Bunun için mikro denetleyiciler, sensörler ve diğer elektronik ekipmanlardan oluşan Robotik Ar-Ge laboratuvarının devlet okullarında ilk olarak Çorum Atatürk Lisesi’nde faaliyete geçtiğini söyledi.

Projenin amacının; öğrencileri bilgisayar kullanım becerileri ile donatıp tüketen değil, üreten bireyler haline getirmek olduğunu anlatan Güneş, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil yeni uygulamalar üreten bir nesil yetiştirmek istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’de konuşmasında Çorum’da güzel şeyler olduğunu belirterek, eğitimlerin başladığını ve bilgisayarda oyun oynayan çocuklardan kodlama yazabilen çocuklara doğru ilerlediklerini dile getirdi. Robotik Kodlama atölyesi ile çocukların geleceğini kodlayacağını belirten Büyük, çocukların yazdığı kodlar ile ekonomiye de katkı sağlayabileceğini dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim