Merkezi Ankara'da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Cemal Emir’in mesajı şöyle:
"Eskiden Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler, barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla; Almanya'nın 1939 yılında Polonya'yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü ‘Dünya Barış Günü’ olarak ilan etmiştir. Ama ilan edilen bu gün; ne dünyada yaşanan acıyı, ne akan kanı bitirememiştir. Fakat hepimizin bildiği üzere, ‘umut’ etmeden yaşanmaz. Ve gelin bizler de ‘barış’ için ‘umut’ edelim ve dilek tutalım... Ve din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin dünyanın her neresinde gözyaşı, acı, kan varsa son bulmasını dileyelim... Yeter ki; Çocuklar ölmesin, karnı aç yatağa girmesin, yetim, öksüz kalmasın, kolları, bacakları kopmasın... Ve hiçbir çocuk fotoğraf makinesini silah zannedip, ellerini kaldırmasın... Çünkü çocuklarımıza; masmavi gökyüzünün altında gülmek, oynamak, koşmak ve kollarını iki yana açıp ‘özgürlüğe’ bisiklet sürmek çok ama çok yakışıyor...
1 Eylül Dünya Barış Günü'nde hepinizi;
Demokrasimiz için, Cumhuriyetimiz için, özgürlüğümüz için, bütün dünya çocukları için, barış ve laikliğimiz için... Bütün farklılıklarımızla bir bütün olup ve bu farklılıklara saygı göstererek, birbirimizi daha da iyi anlamaya, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı asla yitirmemeye davet ediyorum. Bütün bunları ‘barış’ ve ‘sevgi’ adına diliyorum... Ve sözlerimi dünya lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Barış, milletleri refah ve mutluluğa eriştiren en iyi yoldur’ sözüyle bitiriyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim