HİTÜ Çocuk Üniversitesi kapsamında 40 öğrenciye; Arkeoloji Atölyesi, Mikropların Dünyasına Yolculuk, Nano Dünyaya Yolculuk, Scratch Atölyesi, Robotlar Artık Hayatımızda, DNA Okulu, Seslerin Dünyasına Yolculuk-Müziğimi Yapıyorum, Ebru Atölyesi ve Yaşam Boyu Spor başlıklı programlarda eğitimler verilmişti.
Etkinliğe AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğretim elemanları, öğrenciler, veliler ve HİTÜ Çocuk Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin Hitit Üniversitesi ile birlikte kurulan üniversiteler arasında ilk olduğunu amaçlarının; üniversite ortamında öğrencilere bilimsellik ruhu kazandırmak, öğrencilerin daha bu yaştayken bilimsel merakını uyandırmak, heyecanını, merak duygusunu ortaya çıkarmak veya varsa bu potansiyeli geliştirmek olduğunun altını çizdi.
AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da ülkenin güçlenmesi için öncelikle genç nüfusun bilgili ve çalışkan olması gerektiğini dile getirerek, ülkenin güçlü ve dik duruşu için öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyledi. Kurt, “ Biz genç nüfusumuzla ve onları emanet ettiğimiz siz hocalarımızla gurur duyuyoruz. Her şeyin başı ve temeli sevgi.” dedi
Açılış konuşmaları sonrasında Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam tarafından HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri verildi.





(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim