Daha önce olduğu gibi Hitit Üniversitesi “Çocuk Üniversitesi” projesi kapsamında çocuklara bilim, sanat ve spor alanlarında akademisyenlerin de katkıları ile eğitim verecek.

Eğitim ve araştırma alanında yaptığı çalışmaların yanı sıra “Üniversitelerin bulunduğu ile ve bölgeye; bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik katkı sağlama” misyonundan hareketle birçok etkinliğe imza atan Hitit Üniversitesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2018” etkinliklerini tanıtım toplantısı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam ve bazı akademisyenler katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan toplantıda yaptığı konuşmada “İki yıldır öğretim elemanları ve idari personelimizin üstün gayretleri sonucu başarıyla gerçekleştirilen, yoğun talep gören ve üçüncüsünün yapılmasına karar verilen HİTÜ Çocuk Üniversitesinin bu yıl TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programları kapsamında desteklenen projeler arasında yer aldığını anlattı. Bunun ne kadar doğru bir iş yapıldığının göstergesi olduğunu vurgulayan Alkan, bu yıl daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirterek bu projenin desteği ile öğrenci sayısının 100’e çıktığını söyledi. Öğrenci katkı payının da 50 TL’ye indirildiğini anlatan Rektör Alkan, 10 çocuktan ise burs kapsamında ücret alınmayacağını anlattı.

60’a yakın hocanın özveriyle bu projede karşılıksız olarak görev aldığını belirten Alkan, projenin desteği ile bu yıl eğitimlerde daha fazla materyal kullanılabileceğini ifade etti. Sadece eğitim konusunda değil Çorumla ilgili her konuda kendilerini paydaş hissettiklerini belirten Alkan, “Biz bilim üretiyoruz ihtiyacı olan gelir alır demiyoruz” diyen Rektör Alkan, bilimin insanlık için olduğunu ve insanların hizmetinde olduğunu vurguladı. Ülkede 80 milyon insan yaşadığını ve bu sayının 3/1’inin çocuklardan oluştuğunu belirten Rektör Alkan, geleceğini düşünmek isteyenlerin insan yetiştirmesi gerektiğini vurguladı.

Uzun zaman önce bilim dilinin Türkçe olduğunu ve bilim dili olarak Türkçenin değil de İngilizce’nin kullanılıyor olmasından dolayı utandıklarını belirten Prof.Dr. Alkan, Türkçe’yi eskisi gibi bilim dili haline getirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Bir davası olan bu konuda kendini yetiştiren en az bir dil bilen insanlar yetiştirmek istediklerini belirten Rektör Alkan, “HİTÜ hiçbir zaman bir kampusun peşinden giden ya da basit işlerle uğraşan bir üniversite olmadı. Bizim hedefimiz dünya vizyonu. Çocuk Üniversitesi’nin temelinde yatan unsur geleceği şekillendirmek istemekten geçiyor” dedi.

Çocuk Üniversitesi için başvuruların başladığını ve 4 Haziran tarihine kadar süreceğini belirten Alkan, kesin kayıtların ise 5-8 Haziran tarihleri arasında yapılacağını vurguladı. Rektör Alkan, eğitimlerin ise 18-29 haziran arasında gerçekleştirileceğini belirterek eğitimlerde; Anatomiye Giriş, Arkeoloji Atölyesi, Birlikte Şarkı Söyleyelim-Eğlenelim, Çocuklar İçin 3D Tasarım Atölyesi, Deneylerin Renkli Dünyası, DNA Okulu, Ebru Atölyesi, Elektronik-Robotik Atölyesi (Scratch Atölyesi, Çocuklar İçin Kodlama Atölyesi), Matematikçiler Gizemli Sayıların Peşinde, Mikropların Dünyası, Nano Dünyaya Yolculuk, Nöro-görüntüleme Teknikleri, Pratik İngilizce ve Drama Atölyesi, Robotlar Artık Hayatımızda, Seramik Atölyesi, Uçaklar Hakkında Merak Ettiklerimiz, Yaşam Boyu Spor, Oyunla Spor Öğreniyorum, Yaratıcı Sanat Atölyesi başlıkları altında etkinlikler düzenleneceğini vurguladı.

“ANNE ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIĞI”

Çocuk Üniversitesi’nin ardından bir de Anne Üniversitesi düşündüklerini anlatan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Reha Metin Alkan, evin düzeni ve şekillenmesinde ana unsurdun anneler olduğunu ifade ederek, bu etkinliğin de eylül ya da ekim ayı gibi planladıklarını anlattı.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim