Vali Ahmet Kara ve protokol üyeleri Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreninden sonra Atatürk Spor Salonu’nda Karşıyaka İlkokulu ve Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu’nun ortaklaşa hazırladığı şenlik programına katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Karşıyaka İlkokulu Müdürü Cemalettin Tunç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
ÖDÜLLER VERİLDİ
Okul Müdürü Tunç’un konuşmasının ardından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bayram kapsamında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Büşra Kiriş ve şiir yarışmasında birinci olan 23 Nisan Ortaokulu öğrencisi Adem Öksüz, ödüllerini Vali Kara’nın elinden aldı.
Resim yarışmasında ikinci olan Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Beyza Nur Çalar'a ve şiirde ikinci olan öğrencisi Begüm Ayan'a ise ödülünü İl Jandarma ve Garnizon Komutan Yarbay Ahmet Altun verdi.
Resim yarışmasında üçüncü olan Bahçelievler İlkokulu öğrencisi Sinemis Akyüz ve şiirde üçüncü olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ezgi Nur Yetim'e ise hediyesini Vali Yardımcısı Adem Saçan verdi. Ödül töreni çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
MİNİKLERE ALKIŞ
Ödül töreninin ardından ise Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro seslendirdiği şarkılar beğeni topladı. Ardından Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu anasınıfı öğrencilerinin gösterisi izleyicileri mest etti. Programda etkinlikler Karşıyaka İlkokulu ve Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları, dans gösteriler ile günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ile devam etti. Miniklerin doyasıya eğlendiği program büyük bir coşku ile sona erdi. Minik öğrenciler sergiledikleri gösteriler ile tam not alırken, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.






(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim