Eğitim programını başarıyla bitiren kursiyerlere Albayrak İlkokulu'nda düzenlenen törenle sertifika aldı. Eğitim seminerinde konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, sendikalarının sadece sendikal manada mücadele vermediğini, aynı zamanda eğitim programları ile daima ilklerin öncüsü olmaya devam ettiğini belirtti. ‘Çocuklarımıza nasıl daha fayda sağlarız’ düşüncesiyle eğitimleri düzenlediklerini anlatan Aydın, “Son günlerde ülkemizde çocuklarımıza yönelik olumsuz haberlere şahit olmaktayız. Bu noktada çocuklarımızın ruh haline ulaşabilmek onların duygularını ve mesajlarını yorumlamak adına bu eğitimi düzenledik” diye konuştu.
Sendika olarak 14-15 ve 21-22 Mayıs tarihlerinde yine Albayrak İlkokulu’nda 4 günlük “Eğitim Koçluğu” programı başlatacaklarını belirten Aydın, “Bu programa katılmak isteyen arkadaşlarımız sendikamız ile iletişime geçebilirler. Bursa Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Işıklar’ın vereceği kursta sınava hazırlıkta öğrenci takibi, öğrenci koçluğu sistemi, pozitif yaşam becerileri gibi bilgiler verilecektir. Katılımcılara sertifika da verilecek olan 42 saatlik eğitim bedeli ise 250 TL’dir” dedi.
Konuşmanın ardından eğitimleri veren Erhan Kalın’a teşekkür hediyesi, eğitime katılan kadın üyelere Anneler Günü kapsamında karanfil ve tüm katılımcılara belgelerini ileten Selim Aydın, aynı zamanda tüm katılımcılara Sultanberk Halmatov’un “Çocuk Resimleri Analizi ve Psikolojik Resim Testleri” kitabının da hediye edildiğin sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim