Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği için açılış töreni yapıldı.
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Çocuk Oyunları Şenliği’ne ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Halkoyunları gösterisinin sunulduğu ve geleneksel çocuk oyunlarının oynandığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt birer konuşma yaptı.
Çocukları bilgisayar oyunlarından uzaklaştırmak ve geleneksel çocuk oyunlarının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini belirten Eğer, “Bilgisayar ve internet oyunlarının çocuklar arasında hızla yayılması, televizyon önünde zamanını verimsiz geçiren çocukların sayısının hızla artması, gelişen teknoloji ile birlikte eski çocuk oyunlarının unutulması ve kültürel değerlerden uzaklaşılması iki bakanlığı harekete geçirdi” dedi.
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile çocukların karakterine uygun fiziksel etkinlikler yapması, paylaşmayı öğrenmesi ve spor alışkanlığının kazandırılmasını hedeflediklerini ifade eden Söngüt ise, unutulmaya yüz tutmuş oyunların da tekrar gün yüzüne çıkartılacağını söyledi.
Protokol konuşmalarının ardından Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencileri halkoyunu gösterisi sundu. Müzik korosu eşliğinde çocuk oyunlarının oynandığı etkinlikte, Albayrak İlkokulu öğrencileri “yağ satarım-bal satarım”, Bahçelievler İlkokulu öğrencileri “Mendil kapmaca”, Ertuğrul Gazi İlkokulu öğrencileri de “Yakan top” oyunu oynadı. Birbirleri ile kıyasıya rekabet eden minikler, neşeli ve eğlenceli bir gün yaşadı.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim