Birinci sınıf öğrencilerine yönelik kültür ve sanat faaliyetlerinin yürütüldüğü projede; bu yıl drama etkinliklerine, tiyatro çalışmalarına, halk oyunlarına ve bağlama eğitimine yer veridi. Programın açılış konuşmasını yapan, Karşıyaka İlkokulu müdür yardımcısı Halil Ünal, öğrencilerin akademik başarılarını artırmanın yanında; kültürel, sanatsal ve sosyal yönden gelişimlerine de katkı sunmanın önemli olduğunu belirterek, çalışmalara destek veren başta Çorum Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan’a, Kadın Kültür Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez’e, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.
Programın ilk bölümünde, Ersoy Özkeskin’in yazıp yönettiği “Ayı Oynarsa” isimli çocuk oyunu, birinci sınıf öğrencileri tarafından sahnelendi. Hayvan Hakları konusunda duyarlılık oluşturmayı hedefleyen oyunda, maddi kazanç uğruna hayvanlara acı çektiren bir kısım insanlara karşı çocukların verdiği mücadele anlatılıyor. Birinci sınıf öğrencilerinin sahne performansı izleyicilerin beğenisini toplarken, aynı zamanda çocuk meclisi üyesi olan öğrenciler, sınıf öğretmeni Karip Tilki danışmanlığında, Adıyaman yöresi halk oyunlarını sahneledi.
Programın ikinci bölümünde, Erol Uzun ve Emre Çimen’in danışmanlığında hazırlanan skeç çalışmaları sahnelendi. Yaratıcı drama, halk oyunları ve saz kurslarını başarıyla tamamlayan öğrencilere başarı belgeleri verildi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim