Onur Topkül, ülkede yaşanan çocuk istismarının örtbas edilmesine asla izin vermeyeceklerini belirterek, bu tür olayların yakın takipçisi olacaklarını vurguladı.

Çocuk istismarlarının son bulması ve benzer durumların yaşanmaması için bütün hastanelerin denetlenmesini isteyen CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Topkül, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“7 Mayıs 2018 tarihinde yapılan şikâyetle ortaya çıkan skandalda, 2017 yılı boyunca 348'inin gebeliği kesinleşmiş 392 çocuk gebeliği vakasının, adli makamlara kanuna uygun şekilde bildirilmediği ortaya çıktı.

Çorum Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları yönetimi olarak, yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki; 2002’den bu yana 15 yaşın altında cinsel istismara uğrayarak doğum yapan çocuk sayısı 15 bin 937 olarak kayıtlara geçtiği halde hükümet, çocuklara yönelik istismarı önleyecek gerekli yasal düzenlemeleri yapmamıştır. İstanbul'daki 1 hastanede son 5 ayda kaydedilen veriler hükümet tarafından kadınlara ve çocuklara yönelik söylemlerin ve yapılan caydırıcı yasa bu değişikliklerinin sonucudur.

Gençlik yönetimi olarak hükümete çağrımızdır! İstismarı bildirmeyen kayıt altına almayan hastane yöneticileri ile ilgili gerekli adli soruşturmaların yapılması, Tüm hastanelerde 18 yaş altı doğumlara ilişkin kayıtların incelenmesini ve kamuoyu ile paylaşılmasını, Çocuk istismarını meşrulaştıran yasaların geri çekilmesini istiyoruz.

Bizler buradan bir kez daha iktidara sesleniyoruz. Her gün bu ülkede taciz, tecavüz, kadın cinayeti, çocuk istismarı yaşanırken, siz sadece kadınların boşanmasının derdine düşmüşken, bizler bir çocuğun daha istismara uğramasına, bir kız kardeşlerimizin öldürülmesine izin vermeyeceğiz! Çocuk istismarlarının son bulması, benzer durumların yaşanmaması için; bütün hastaneler denetlensin. Çocuk gebeliğini bildirmeyenler hakkında işlem yapılsın. Cemaat ve tarikat yurtları kapatılsın. '9 yaşında çocuk evlenebilir, gebe de kalabilir' diyerek çocuk istismarını meşrulaştıran Diyanet hakkında soruşturma başlatılsın.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları olarak gericiliğe, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına karşı tüm kararlılığımızla mücadele ediyoruz ve bilinçli vatandaşlarımızı bu tür istismarlara karşı tek ses olmaya davet ediyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim