Eğitim-Sen Çorum Şubesi, Karaman’daki bir vakfa yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan 9 ve 10 yaşlarındaki 45 erkek öğrencinin etüt öğretmeni M.B. tarafından cinsel istismara maruz kaldığına yönelik iddialar nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Çorum Park’ta gerçekleştirilen basın açıklamasında çocuk istismarının üstünün örtülmemesi gerektiği belirtildi.
Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Türkiye’de kamu denetiminden uzak vakıflar ve kuruluşlar aracılığı ile eğitim adı altında yapılan faaliyetlerin sonuçlarının can yaktığını belirterek, “Karaman, Aydın ve Osmaniye’de yaşanan cinsel istismar vakaları, gönüllülük adı altında eğitim veren kurum ve kuruluşlarla ilgili kamu denetimine ne kadar ihtiyaç olduğunu göstermektedir” dedi.
Cinsel istismar suçu işleyen sanıkların adeta yargı kararları ile korunduğuna dikkat çeken Öztürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Çocuk yaşta evlendirme sayısının hızla artması kaygı verici iken AKP hükümeti izlediği politikalar ile çocuk istismarı, pedofili ve ensestin yaygınlaştırmasına hizmet etmektedir. Çocuğa yönelik cinsel sömürü alanında çalışan Çocuk Fuhuşu, Çocuk Pornografisi ve Cinsel Amaçlı Çocuk Ticaretine Son (ECPAT) kuruluşunun geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapor bunun en açık göstergesidir.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak bizler; bu ve benzeri vakaların bir daha yaşanmaması için kalıcı çözümlerin bir an evvel hayata geçirilmesini, hukukun tecavüzcüleri korumak yerine adaleti tesis etmesini ve denetimden uzak olan vakıf ve cemaat evlerin derhal kapatılmasını talep ediyoruz. “Bir kereden bir şey olmaz” anlayışı içerisinde olan Aile ve Sosyal Politikalar bakanını istifaya davet ediyoruz. Mahkemelerin, çocukları ilgilendiren cinsel sömürü davalarında kararlarını verirken Türkiye’nin kabul ettiği sözleşmeleri hayata geçirmesinin insani yükümlülük olduğunu hatırlatıyoruz, çocuk istismarı ile ilgili davaların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim