Yaptığı yazılı açıklamada; yaş sınırının dahi olmadığı önergeyle 12 yaşındaki kız çocuğunun tecavüzcüsüyle evlendirilebileceğini böylece çocuk cinsel istismarı ve zorla evlendirmelerin önünün açılacağını ifade eden Bekar, “Devlet, çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmekle sorumludur. Ancak AKP hükümeti, çocukların korunmasına ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği gibi 12 yıllık kesintili eğitim başta olmak üzere uyguladığı politikalar ile kız çocuklarını eğitimden kopararak onlara anne ve eş rolü yükleme çabası içindedir. Kız çocuklarının özgürleşmesi önüne artık unuttuğumuz yeni engeller çıkarılmıştır. 
Ayrıca liselerde okuyan çocukların evlenmeleri halinde Açık Liseye kayıt yaptırmak suretiyle öğrenimlerine devam etmelerinin önünü açan Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği ile erken yaşta evlilikler AKP hükümetince resmen teşvik edilir hale gelmiştir” dedi. Bugün 6-18 yaş zorunlu eğitim çağ nüfusunun %14’ünün okula gitmediğine dikkat çeken Özler Arın Bekar, bu oranın %95 den fazlasını kız öğrencilerin oluşturduğunu ifade etti.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de 16-17 yaş gurubunda olan kız çocuklarının resmi evlenmelerinin toplam resmi evlenmeler içindeki oranının yüzde 5.2 olduğunu anlatan Bekar, çocuk gelin sayısının ise 31 bin 337 olarak açıklandığına dikkat çekti.
Tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran söz konusu önergenin yasalaşması durumunda, kız çocuklarının her türlü taciz ve tecavüze karşı korunmasız bırakılacağını dile getiren Bekar, “Çocuklar mağdur edilirken tecavüzcüler ise özgür bırakılacaktır.
Eğitim-İş olarak çocuklarımızın eğitim hakkı başta olmak üzere en temel haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele etmeye; çocuk istismarını, taciz ve tecavüzü meşrulaştıran yasalara karşı durmaya devam edeceğiz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim