Seminere; Çorum İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Çocuk İhmali ve İstismarı Semineri Bengü Topsakal adlı öğrencinin “Kız Çocuğu” adlı şiirini okumasıyla başladı.
Ardından açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, en değerli varlıklar olan çocuklar için bugünün ayrı bir önemi olduğunu belirterek, ayrım gözetmeksizin tüm çocukların sağlık, beslenme, eğitim ve yaşam hakkı gibi temel haklarının olduğunu ifade etti.
Çocuk ihmalinin ve istismarının engellenmesi konusunda yetişkinlere önemli görevler düştüğünü kaydeden Özçakır, kaliteli eğitimin ve çocuklarda olumlu davranışlar kazandırmanın ancak okul ve ailenin işbirliğiyle olabileceğini, bu nedenle tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti.
Okul Müdürünün konuşmasının ardından Çiğdem Yılmaz adlı öğrenci “Çocuktan Anne-Babaya Mektup” adlı eseri okudu.
Seminer, Okul Rehberlik Öğretmenleri Turabi Ağlamaz ve Caner Turan’ın sunumlarıyla devam etti.
Seminer sonunda bir konuşma yapan Temel Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, ihmal ve istismar konusunda birçok vaka yaşandığını, özellikle cinsel istismarın tespitinin ve müdahalenin ancak ailelerin bu konularda donanımlı olmasıyla sağlanabileceğini, bu nedenle bu eğitimlerin çok önemli olduğunu ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim