Baro Çocuk Hakları Komisyonu, Sanat Sokağı’nda düzenlenen “MaksaTakas” isimli etkinlik içinde 20 Kasım Dünya Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin kabulünün yıldönümü ve Dünya Çocuk Günü uyarınca farklı bir programa imza attı.

Çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla Çorum Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Gülhan Keleş’in yönetiminde Sanat Sokağı’nda yapılan etkinlik büyük ilgi gördü. Etkinliğe çocukların yanısıra anne ve babalar da katıldı.

Çocukların doğal yollardan paylaşmaları öğrenmeleri amacıyla etkinliğe katılan çocuklar yanlarında getirdikleri oyuncakları arkadaşlarıyla paylaştı.

Ardından Çorum Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Gülhan Keleş açıklama yaptı. Daha sonra ise çocuklar ve aileleri, çocuk haklarını yazdıkları kartları balonlara bağladı. Ardından hep birlikte balonları gökyüzüyle buluşturdular.

Ülkemizde her gün babaların cinnet geçirerek çocuklarının canına kıydığını, her gün yeni bir istismar haberiyle karşılaştıklarını dile getiren Gülhan Keleş, “Canımızdan öte çocuklarımız için güzel bir dünya hali giderek solmakta” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim