Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. bünyesindeki Optimum Outlet, Kozzy ve Piazza Alışveriş Merkezleri ile fotoğraf sanatı portalı Fotopya ve Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğinde, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Çocuk Hakları Kareleri Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler 14 Ağustos’a kadar Samsun Piazza’da sergilenecek.

2.183 KATILIM, 5.227 FOTOĞRAF

2 bin 183 kişinin katıldığı “Çocuk Hakları Kareleri” konulu fotoğraf yarışmasında toplam 5 bin 227 fotoğraf yarıştı. Üç kategoride elemelerin yapıldığı yarışmada yetişkin kategorisinde 4 bin 427, lise kategorisinde 472, ortaokul kategorisinde ise 378 fotoğraf jüri tarafından değerlendirmeye alındı.
Jürinin değerlendirmesi sonucu, yetişkin kategorisinde; Arzu İbranoğlu birinci, Uğur Çiv ikinci, Mustafa Karahan üçüncü olurken, lise kategorisinde; Burcu Emektar birinci, Gamze Kurt ikinci, Onur Kuter ise üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde ise birinciliği İlkiz Çağan Kolay, ikinciliği Eda Akbaş, üçüncülüğü Ege Aydın elde etti. Farklı kategorilerde yarışarak finale kalan 69 eserin sahipleri toplamda 22 bin 650 TL değerindeki ödüllerin sahibi oldu.

ÇOCUK HAKLARININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Samsun Piazza’da 3 – 14 Ağustos tarihlerinde gezilebilecek olan sergide çocukların eğitim, güvenli bir ortamda yaşama ve büyüme, düşüncelerini özgürce anlatabilme, düşüncelerine saygı gösterilmesi, bedensel ve zihinsel şiddete karşı korunma, sağlık hizmeti alma, çevre kirliliğinden ve yetersiz beslenmeden korunma haklarına vurgu yapılıyor.



Editör: TE Bilisim