Amasya üniversitesi Veteriner Teknikerliği öğrencisi 22 yaşındaki Gökçe Erdoğan, sokak hayvanları gönüllüsü olduğunu belirterek, 2 yıldır gönüllü olarak çalıştığını söyledi. Gökçe Erdoğan, “Ben sokak hayvanları gönüllüsüyüm. İki yıldır da çöplükte besleme ve sahiplendirme çalışmaları yapıyorum. Şuan evimde birisi felçli ikisi görme engelli üç kedi ve köpeğim var” diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Gökçe Erdoğan “Kedim Pırıl görme engelli. İki gözü yok başına neler geldi bilmiyorum. 2 yıl önce sokakta bulup sahiplendim. Tüm canlılarla anlaşabiliyor. Onu evime aldıktan sonra bazı hastalıkları vardı. Çok mücadele ettim ve gözleri görmese de başka sağlık problemlermiş kalmadı.

Diğer köpeğim Lokmayı da sahipleneli 7 ay oldu. Onu çöplükte bulduğumda çok küçüktü. Çöplükte bir başka köpeğin saldırısına uğramış ve felçli kalmış, tedavisi için çok uğraştım. Yürüteç aldı ve o artık yürüteçle yaşamını sürdürüyor. Yürürken o kadar mutlu ki, onu tarif edemem size. Bir gün yürüyebilir mi bilmiyorum. Her gece uyumadan önce onun arka bacaklarını öperek uykuya dalıyorum.

Bir başka köpeğim ise Bahar, oda görme engelli. Basına neler geldi bilmiyorum. Onun güvenini kazandım. Benim sesimi takip ederek yolunu bulmaya çalışıyor.” dedi.

Gökçe Erdoğan, insanların sokaklardan, çöplüklerden özellikle engelli hayvanları bularak sahiplenmelerini isteyerek, onlara yardımcı olunmasını istedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim