TZOB Genel Başkanı Bayraktar, yaptığı açıklamada, ÇKS Yönetmeliğine göre 2017 yılı ÇKS başvuru süresinin 30 Haziran’da sona erdiğini, ancak, bu yıl son başvuru tarihinin Ramazan Bayramı’na denk gelmesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan sıkıntılar nedeniyle çok sayıda çiftçinin belirlenen sürede başvurusunu yapamadığını ve verilen desteklerden faydalanma hakkını kaybetmekle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Çiftçilerin mağdur olmamaları için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na süre uzatımı için gerekli başvuruların TZOB tarafından yapıldığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: “Birliğimizin yaptığı yoğun girişimler sonuç vermiştir. Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1’nci maddesi olan ÇKS’ye başvuru zamanı değiştirilmiştir. Yapılan değişiklikle 30 Haziran’da sona eren 2017 yılı ÇKS başvuru süresi 31 Aralık’a kadar uzatılmıştır. Çiftçilerin 2017 desteklerinden faydalanabilmeleri için, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile birlikte 31 Aralık 2017’ye kadar Tarım müdürlüklerine başvuru yapmaları kendi yararlarına olacaktır. Bilindiği gibi ÇKS kaydı olmayan çiftçilerin desteklerden yararlanmaları mümkün değildir.”

Şemsi Bayraktar, açıklamasında, Eylül ayı itibariyle başlayan 2018 yılı ÇKS başvurularının ise 30 Haziran 2018 tarihine kadar devam edeceğini hatırlattı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim