Olay 2009 yılı Nisan ayında Çorum’da meydana geldi. Eşiyle ayrı yaşayan S. K. çarşıya çıkıp bir kafede oturduğu sırada yanın gelen 27 yaşındaki M. Ç. ile tanıştı. Aynı gün genç kadını baraja götüren M.Ç kadınla cinsel ilişkiye girdi.
Daha sonra M.Ç.’nin iki erkek arkadaşı ile de bir köy yolundaki metruk evde ilişkiye giren genç kadının başına gelenler bununla kalmadı. Daha sonraki süreçte bir hafta içerisinde 8 erkek tarafından daha kandırılarak cinsel ilişkiye girilen ve hastalığının kurbanı olan genç kadın, S.E isimli bir kadın ve M.K isimli bir erkek tarafından para karşılığı fuhuş batağına sürüklendi.
Gazete haberlerinden yola çıkan Emniyet yetkilileri tarafından başlatılan operasyon ile S.K isimli genç kadınla ilişkiye giren 11 erkek ve fuhuşa teşvik eden 1 kadın yakalandı.
Mahkemeye çıkarılan şüpheliler “Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kişiyi cinsel amaçlı olarak tutarak, cinsel amaçlı hürriyeti tehdit suçu” işledikleri gerekçesiyle tutuklanıp cezaevine gönderildi. Bir süre tutuklu kaldıktan sonra salıverilen 12 kişi Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hâkim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti R.P, Y.E, Y.I, E.C, C.U, E.K, Ş.Ş, H.T, D.Y ve V.A isimli kişilere 9 yıl 9 ay, S. E isimli kadına 11 yıl 9 ay ve M.K isimli erkeğe de 11 yıl 9 ay olmak üzere top/lam 121 yıl hapis cezası verdi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim