Aynı zamanda Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) Antalya Şube Başkanı olan Kemal Koçak, 220 milyon varlıklı Çinli’nin her yıl dünyayı gezdiğini, Çinli turistlerin deniz-güneş tatili yerine tarih ve kültür turizmini tercih ettiklerini belirterek, “İyi tanıtım yapılırsa, Çorum, Çinli turistlerin ilk tercih edecekleri yerlerden biri olur” diye konuştu.

Çinli, Koreli ve Japonların “her şey dahil” 5 yıldızlı oteller yerine butik otellerde konaklayıp çarşıda-pazarda alışveriş yapmayı sevdiklerini, dolayısıyla turist olarak ziyaret ettikleri yerlerde piyasayı canlandırdıklarını anlatan Koçak, “Teknolojiyi iyi kullandıkları için, beğendikleri yerleri anında dostlarına da tavsiye ediyorlar” ifadesini kullandı.

Çin’de yaşayan 1.5 milyar Çinli yanında, dünyaya yayılmış Çinlilerin ve Çin’le iş yapanların oluşturduğu 1 milyara yakın kişinin daha Çince konuştuğunu vurgulayan TÜÇİAD Genel Başkanı Koçak şunları söyledi: “Bu dev ülkenin yaşam tarzını bilip onlarla samimi olabilmek için öncelikle dillerini öğrenmek gerekir. Bu bakımdan Çince’nin seçmeli ders olarak okutulması gerektiğini düşünüyoruz.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim