Hamsinin kilosu 10-12 liradan 4-5 liraya düştü.

“BUZHANE BALIĞI SATMAYACAĞIZ “
Çorum’da uzun yıllardır balıkçılık yapan Fatih Kaynar, bu sezon balık bolluğuna dikkat çekerek, “Buzhane balığı satmayacağız “ dedi. Balık satışlarından memnun olduklarını dile getirerek, hafta sonu satışların daha çok arttığını ifade eden Kaynar, en çok hamsinin tüketildiğini söyledi.

“ÇİNEKOP AZALDI, HAMSİ BOLLAŞTI”
Bir başka deneyimli balıkçı Mahmut Karslıoğlu ise, Palamut ve Çinekop’un azalması, havaların soğumasıyla hamsinin bollaştığını vurguladı. Satışlarının hafta sonu daha fazla arttığını belirten Karslıoğlu, “Köyde yaşayan ve alışveriş için merkeze gelen insanlar daha çok balık tüketiyor “ dedi. Fiyatların daha fazla ucuzlamayacağına dikkat çeken Karslıoğlu, bu mevsimlerde bol balık tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

“BALIK YEMEK İÇİN KAR YAĞMASINI BEKLEMEYİN”
Çorum’da balık denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Osman Sert ise “Balık, kar yağınca yenir” düşüncesinin yanlış bir algı olduğunu belirterek, balık yemek için en ideal ayların Eylül, Ekim ve Kasım ayları olduğunu kaydetti.

Osman Sert bu konudaki görüşlerini şöyle aktardı:
“Ülkemizde maalesef balığın ancak kar yağdıktan sonra yenilebileceği yönünde yanlış bir algı var. Hâlbuki av yasağının kalkmasıyla birlikte sonbaharın ilk üç ayı balığın en bol, en bereketli ve en ucuz olduğu dönemlerdir. Kar yağmasıyla beraber göç döneminin de başlaması, balığın azalmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla sezon başında balıktan geri durmamalı, bence yanlış olan bu algı artık kırılmalıdır.” dedi. Hamsinin bol oluşuna da değinen Sert, “ Hamsinin bol olması çiftlik ve deniz balıklarının da fiyatlarının yükselişini önledi, Hamsi az olsaydı diğer balıklar en az %50 oranında artış görülürdü.” dedi.







TEZGÂHLARDAKİ BAZI DENİZ ÜRÜNLERİNİN FİYATLARI
Hamsi: 4 lira
İstavrit: 7 lira
Mezgit: 8 lira
Kayabalığı: 8 lira
Alabalık: 12 lira
Çupra-Levrek-Karadeniz Somonu: 15 lira
Sarıkanat- Çinekop: 25 lira
Norveç Somon: 30 lira

(Haber :Elif Suar TURALI)
(Fotoğraf: Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim