Olay, geçen yıl Ağustos ayında Bahabey Çamlığı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Hamit Bayraktar, Cengizhan Çakaröz ve Cengiz S., alkol almak üzere çamlık mevkiine gitti. Bir süre alkol alan üç arkadaştan Bayraktar, Çakaröz'den borç verdiği 400 lirasını isteyince aralarında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Hamit Bayraktar, Cengizhan Çakaröz'ü önce kalbinden sonra da karın bölgesinden bıçaklayıp öldürdü. Polis tarafından gözaltın alınan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

“MÜVEKKİLİM ÇAĞRILDIĞI İÇİN ORAYA GİTTİ"

'Adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Hamit Bayraktar, Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hâkim karşısına çıktı. Tutuklu sanığın avukatı, Bayraktar’ın olay yerine çağırılması sonucu gittiğini belirterek, “Bize göre olay aniden gelişen bir olaydır. Olay sanki bir alacak-verecek meselesi gibi gösterilmiştir. Oysa sanık oraya çağırılmıştır ve gitmiştir. Ölen kişi sataşmış ve hakaret etmiştir. Müvekkilim kendini korumuştur” dedi.

“PİŞMANIM KEŞKE HİÇ YAŞANMASAYDI”

Tutuklu sanık ise son sözlerinin sorulması üzerine, “Ben bir fabrikada kantin işi ile uğraşıyorum. Cengizhan da orada çalışmaktaydı. Kendisiyle esnaf-müşteri ilişkimiz vardı. Cinayetin olduğu gün oraya insani duygularımla gittim. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Keşke o gün oraya gitmeseydim. Pişmanım dedi. Mahkeme heyeti sanığa çeşitli indirimler uygulayarak 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim