Olay 2014 yılı Ekim ayında İskilip İlçesi Karagöz mevkii ormanlık alanında meydana geldi. 27 yaşındaki Sadık Metin ile 20 yaşındaki Tayfun C., 26 yaşındaki Naşit C. ve 19 yaşındaki Hasan C. isimli kardeşler arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine Sadık Metin, tüfekle karın bölgesinden ve baş kısmından vurularak olay yerinde öldürüldü. 3 kardeş daha sonra jandarmaya giderek teslim oldu. Jandarmanın yaptığı soruşturmanın ardından üç kardeşten Naşit ve Hasan C, tutuklanarak cezaevine konuldu.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR
İki kardeş Sadık Metin’i kasten öldürme suçundan ömür boyu, hapis cezası istemiyle Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açıldı. Sanıklar ilk kez hâkim karşısına çıktı.

EŞİYLE MESAJLAŞIYORDUM
Tutuklu sanıklardan Naşit C, Ölen Sadık Metin’in olaydan önce eşiyle tanışmıştım. Bir kaç kez aramızda mesajlaşmıştık duygusal bir durum söz konusu değildi. Bunu Sadık Metin öğrenmiş, beni ölümle tehdit ediyordu. Kardeşlerime kadar da dövmüştü. Hatta aramızdaki olumsuz olaylar jandarmaya da bildirilmişti.

ASKERDEN GELEN KARDEŞİMİ ALMAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞTIK
Olayın olduğu gün de kardeşimin birisini askerden geldiği için araçla onu almaya gitmiştik. Sonra Sadık Metin, Karagöz mevkiine geldiğimizde Sadık Metin, yanında iki kişi ile birlikte aracımızın önümüzü kesti. Ellerinde sopa vardı ve bize saldıydılar. Sadık Metin bize küfürler ediyordu. Kavga etmeye başladık. Ben onunla kavga ederken silah sesi duydum. İki kişi kaçtı, geri döndüğümde Sadık’ın yerde yattığını gördüm. Ben onu öldürmedim hatta öldürmesi içinde kardeşime hiçbir şey söylemedim. Tahliyemi istiyorum. Tek her gün imza atayım ancak ben tutuksuz yargılanmak istiyorum” dedi.

BİR METREDEN TÜFEKLE BAŞINA ATEŞ EDİP ÖLDÜRDÜM
Kardeşi Hasan C, ise savunmasında “ Askerden gelen kardeşimi almak için yola çıkmıştık. Bizim oralarda adettir askere gönderirken de, askerden dönerken de, silah atılır. Bende yanıma o gün havaya ateş etmek için tüfek almıştım. Karagöz mevkiine geldiğimizde aracımızın önü kesildi. Üç kişiydiler Sadık Metin ilinde sopa ile üstümüze geldi. Naşit ile kavga etmeye başladı. Ben aracın içerisinden bir el ateş ettim ve yaralandı. Sonra karnını tutarak aracına doğru ilerledi.
Kardeşim o aracına ilerlerken sırtına sopa ile vurduğunu hatırlıyorum. Sonra yere düştü ve halende küfürler savuruyordu. Korkmuştum ve bir metreden başına tüfekle ateş ettim. Pişmanım tahliyemi istiyorum" diye savunma yaptı.

TANIKTAN ŞOK SÖZLER
Diğer yandan tanık olarak dinlenen bir kişinin söyledikleri ise kafaları karıştırdı. Tanık olarak dinlenen kişi “Öldürülen Sadık Metin ile Naşit C, arasında bir kadın meselesi vardı. Bunlar aynı bayanla konuşuyorlarmış, ölmeden önce Sadık bana her şeyi anlattı. Naşit ise buna kızdığı için Sadık Metin’in eşi N.M ile mesajlaşmış hatta bunlar daha da ileri gidip birbirlerine küfürler savurmuşlar.” dedi. Mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(Yusuf Çınar)
Editör: TE Bilisim