Çınar çiftinin 6 yıldır başarı ile sunduğu anma törenleri, Çilehane mevkiinde Kemal Kılıçdaroğlu Kültür ve Kongre merkezinde yapıldı. Etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve çok sayıda CHP’li milletvekili ve belediye başkanları katıldı.

Anma töreni ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından semah gösterisi yapıldı.

“İRFAN MEDENİYETİNİ YENİDEN YEŞERTMELİYİZ"

Törende konuşan Bakan Kurtulmuş, "Dünyanın ve Türkiye’nin son derece hassas dönemden geçtiği bir dönemde bu töreni yapıyoruz. Bir takım gürültüler ve bir takım cinayetlerle Müslüman toplumların kendi içindeki kırılmaları bizi üzüyor ve meşgul ediyor. Bir asır önce konulan emperyal proje bir asır sonrasında uygulanmaya çalışıyor. Bu coğrafyadaki insanlar mezhep ve meşrep farklılıkları ile düşman edilmeye çalışılıyor. Bu ülkenin çocukları olarak hepimize tarihi görevler düşüyor. Horasan erenlerinin asırlardır yaşadığı, Hacı Bektaş-ı velilerin, Mevlanaların bu toplumun genlerine işlediği irfan medeniyetini yeniden yeşertmeliyiz" dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İSE, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’u birlik ve beraberliğe vurgu yapan konuşması için tebrik etti.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Bakan hepimizin özlediği bir konuşma yaptı. Sayın Bakana teşekkür ediyorum. Bizim birliğe, beraberliğe kardeşliğe ihtiyacımız var. Sayın Bakana bu konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde Hacı Bektaş-ı Veli’nin Anadolu’ya yapmış olduğu hizmetleri ve Müslümanlaşmasında yaptığı çalışmaları anlattı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim