TÜMSİAD Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Kılıç, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da Müslümanlara uygulamış olduğu işkenceyi ve zulmü şiddetle kınadı.
Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne uzun zamandır yapılan Çin zulmünün özellikle Ramazan ayında artarak devam ettiğini ve yaşananları büyük bir buruklukla takip ettiklerini belirten Kılıç, Çin Hükümeti ile yapılan ticari faaliyetlerin gözden geçirilmesini istedi.
Kılıç, “Uygur Türklerine yönelik oruç yasağı ve belirli kısıtlamalar nedeniyle yaşanan gerilim sonucunda 18 Doğu Türkistan vatandaşının hayatlarını kaybettiklerini üzülerek öğrendik. Doğu Türkistan’da ciddi manada büyük sıkıntı olduğunu biliyor ve soydaşlarımızın yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.
Müslümanlara yapılan zulüm ve işkenceye seyirci kalan tüm dünya milletlerinin vakit kaybetmeden Çin’e gerekli tepkiyi göstermesi ve Doğu Türkistan’da yaşayan vatandaşların sıkıntılarının giderilmesini isteyen Kılıç açıklamasını şöyle sürdürdü:
Birleşmiş Milletler başta olmak üzere özellikle sözde insan haklarını savunan Avrupa, Amerika tüm devletler Çin hükümetine temel insan haklarını ihlal etmesi nedeniyle baskı kurmalıdır. Çin devleti işlediği bu suç nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanmalıdır. TÜMSİAD ve beldemizde iş dünyası olarak masum Doğu Türkistan halkına yapılan zulmü yaşanan bu acının bir an önce durdurulmasını ve Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın bir an önce huzura kavuşmasını diliyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim