Çorum Çimento Fabrikası ile ilgili son aylarda yaşanan gelişmeyle ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Külcü, Çimento Fabrikası’nın sahibi olduğu şirketin Sivas’taki yatırımında planlama hatası yaptığını, bu yatırımdan karlılık görmeyince de bir takım arayışa geçtiğini açıkladı. Bu arayış kapsamında Sivas’ta ürünün işlenip, nihai aşamada da Çorum’a getirileceğini belirten Başkan Külcü, değirmenlerin ilk aşamasında çalışanların da bu sebepten işten çıkardıklarını vurguladı.

Çorum Belediyesi olarak fabrika karşısında bulunan 300 dönüm yerin imara açılmasını istemediklerini bildiren Külcü, kendi başkanlığı döneminde bu alanın imara açılma imkanı olmadığını, buranın satışa çıktığını ve alan olursa zor durumda kalacaklarını herkese açıkladıklarını söyledi.

Fabrikanın kapanmasının şu anda söz konusu olmadığını kaydeden Külcü, fabrika arazisinin birileri tarafından satın alındığı yönündeki söylentilerin de doğru olmadığını sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Külcü sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye olarak bizden fabrikanın karşısında çevre yolunun altında kalan 300 dönüm yerin imara açılmasını talep ettiler. Bende kendilerine net şekilde: ‘Ben belediye başkanı olduğum sürece Çimento Fabrikası'nın yeşil alanlarının boş alanlarının imara açılma imkanı yoktur. Gidin hesabınızı kitabını ona göre yapın’ dedim. Daha sonra 'satılık garimenkul’ diye gazetelere ilanlar verdiler. Bende emlakçılara haber gönderdim ve ‘Eğer bunu alan olursa bilin ki altında kalırsınız. Kime satarsınız kimse pazarlarsınız bilin ki adamın elinde patlar sizde bu aracılığınızın altında kalırsınız bu işleri yapmayın’ diye kendilerini ikaz ettik. Şuanda böyle kaldı. Fabrikanın kapanması gibi bir durum sözkonsu değil. ‘Biz satalım satmak istiyoruz’ gibi şeyler söylediklerini de duyuyoruz. Bize gelip birinci elden böyle bir şey söylemedikleri sürece de muteber kabul edebileceğimiz bir durum sözkonusu değil”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim