Metal sanatçısı Hasan Tuluk öncülüğünde gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 2012 yılından itibaren yeniden kutlanmaya başlanan “Çiğdem Aşı Şenliği” bu yıl Çorum Doğa Okulları’nın himayesinde gerçekleştirilecek.

Söz konusu etkinlik, dün bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Doğa Okulları Bölge Müdürü Kerem Özdemir, Çorum Doğa Okulları Müdürü İsmail Hakkı Akçal ve Metal Sanatçısı Hasan Tuluk’un birlikte katıldıkları toplantıda “Çiğdem Aşı Şenliği” hakkında bilgi verildi.

Doğa Okulları Bölge Müdürü Kerem Özdemir, unutulmaya yüz tutan bir Anadolu geleneğine yeniden nefes olmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, “Umuyorum ki bu güzel şenlik zamanla tüm bölgemizde ses bulacaktır.” dedi.

Çorum Doğa Okulları Müdürü İsmail Hakkı Akçal da Kurum’un eğitim konseptine çok uygun düşen bu şenliği sahiplenmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Paylaşma esaslı bir eğitim modeli yürüttüklerini ve Ekoloji dersleriyle öğrencilerine ürün yetiştirme ve mamule dönüştürme gibi bilgiler öğrettiklerini anımsatan Akçal, “Çiğdem aşı şenliğini, çok değerli hocamız Hasan Tuluk’la beraber zaman içerisinde geniş bir alana yayarak, geleneksel hâle getirmeyi plânlıyoruz. Bunu yaparken de Kültür Müdürlüğümüz ve Hitit Üniversitesi’nin bizimle işbirliği içerisinde olmalarını bekliyor ve bunu çok önemsiyoruz.” diye konuştu.

Metal Sanatçısı Hasan Tuluk ise çiğdem aşı eğlencesini tekrar halkın gündemine taşımak için uzun yıllardır yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, “Yaklaşık 200-300 yıllık bir geçmişe sahip olan ve kaybolmaya yüz tutan bu şenliği 2012’de Çorum’da tekrar başlattık. Bu yıl ise Mart ayı içerisinde Doğa Okulları’nın himayesinde kamuoyunun gündemine taşıyacağız. Bu güzel geleneğimizin gelecek kuşaklara aktarılması ve önümüzdeki dönemlerde de sürdürülmesinin sağlanması konusunda gösterdikleri katkılar için Doğa Okulları’nın tüm yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim